AN

По нашето скромно мнение, което вече имахме възможност да споделим при дебюта на първия официален тийзър трейлър, „Assassination Nation“ на Сам Левинсън е доста амбициозен и провокативен филм, който обаче опитва да засегне прекалено много теми, в резултат на което част от тях са представени или само повърхностно, или болезнено буквално. Това понякога води и до моменти, в които социалната сатира опасно залита към морализаторска проповед за социална справедливост.

Въпреки това, поставяме „Assassination Nation“ в класацията с най-интересните филми, които сме гледали до момента за 2018 г. (не спираме да мислим за него, а наскоро бяхме провокирани и от „Heathers“ на HBO, който се опитва да постигне същото нещо, но по доста по-„safe” начин), а предполагаме, че и в края на годината все още ще присъства, най-малкото като един от ярките „guilty pleasure“. Причината за това е, че филмът е изключително провокативен, с изразен хорър привкус, множество тотално bonkers сцени и най-важното – в него има доста кино.

Казвайки всичко това, пристъпваме към най-новия, пълен нецензуриран трейлър на „Assassination Nation“, който по наше скромно мнение доста успешно представя духа и атмосферата на филма и леко загатва за неговия буквализъм. Салем, „лов на вещици“, ясно ви е…

Доста хора правят аналогии с филмите от поредицата „Чистката“, но ние нe бихме казали, че тя е много коректна. В случай, че не сте разбрали от рекламата, тук „метафората“ е как тези, които са най-грешни, първи хвърлят камъни. Прогнилото общество, претендиращо за праведност, тръгва за саморазправа срещу тези, които са били посочени по един или друг начин, като по този начин храни илюзията за собствената си „чистота“. Нашата аналогия беше с Хармъни Корин и „Spring Breakers“, заради начина, по който Сам Левинсън използва цветовете, един конкретен дълъг кадър и разбира се, главните героини. Вие, сигурни сме, ще откриете свои примери, което е както един от големите плюсове на филма, така и от големите минуси.

Припомняме официалния синопсис, а след него може да видите и два нови плаката:

Assassination Nation“ разказва за гимназистката Лили и нейната група приятелки, които, подобно на всички останали жители в техния малък град Салем, водят типичен съвременен живот, изпълнен с купони, флиртове, сексуални изживявания, селфита, безбройни чатове и активности в социалните мрежи и крият своите тайни. Когато анонимен хакер започва да разкрива детайли за личния живот на хората в града, резултатът е надигането на абсолютен хаос и ужас, в центъра на който се озовават Лили и приятелите ѝ, които може и да не преживеят нощта…

плакат

assassination_nation_ver3_xlg

Режисьор и сценарист на „Assassination Nation“ е Сам Левинсън („Another Happy Day“), а в ролите са Одеса Йънг, Суки Уотърхаус, Хари Неф, Абра, Аника Нони Роуз, Колман Доминго, Мод Апатоу, Бил Сарсгард, Джоул МакХейл, Бела Торн и др.

Премиерата е 21 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *