Анди Съркис

В духа на вечното съперничество Warner Bros. ще правят пълнометражен филм по „Jungle Book”, и начело се очаква да застане Анди Съркис. За известно време Алехандро Гонзалес Иняриту е разработвал този проект, а след оттеглянето му е имало идея да бъде ангажиран Рон Хауърд, но и двете опции не са просъществували дълго. Споменахме „съперничество”, защото и Disney (как ще останат по-назад?) също имат идея за не-рисуван филм, който вече е на етап селекция на актьори. Идрис Елба ще даде гласа си на тигъра Шир Хан, а режисьор ще бъде Джон Фавро.

Решението на Warner Bros. да поверят режисьорски отговорности на Съркис е наистина умен ход – той вече има опит като режисьор на втория екип във филмите „Хобит” на Питър Джаксън, като са му се поверявали сложни задачи с епизоди, които включват доста екшън елементи, като гонитбата с буретата в „Пущинакът на Смог”.

В основата на „Jungle Book” са историите на Ръдиард Киплинг за Маугли – сирачето, отгледано от вълци, което се сприятелява с мечока Балу и черната пантера Багира. Кали Клоувс работи по сценария, а продуцент на проекта е нейният баща Стив Клоувс, познат ни от сценарната си работа по поредицата за Хари Потър.

Warner Bros. са решили да следват възможно най-пълно оригиналния материал на Киплинг, както и класическата анимация от 1967 година; целта им е да постигнат възможно най-естествено поведение на животните, като за целта е неизбежно да използват и постиженията на CGI-технологиите. Ангажирайки Съркис, който изуми света с изпълнението си във „Възходът на планетата на маймуните”, продуцентите май са изпълнили най-важната си задача, оттам насетне ще очакваме развихряне на творческия потенциал.

А какво означава всичко това за дълго подготвяната екранизация на „Animal Farm”, която преди време за пореден път бе потвърдена от Съркис, тепърва предстои да разберем.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments