Константин

В края на седмицата, в която в голяма степен стана ясно кои от въртящите се в момента сериали ще бъдат спрени и кои ще продължат напред, NBC представиха първия трейлър и клип от една от най-очакваните си предстоящи надежди – комиксовия сериал „Константин” („Constantine”), който е вдъхновен от популярната поредица на DC „Hellblazer”, разказваща за непочтителния ливърпулски измамник и окултен детектив Джон Константин, който с неохота е приел ролята на защитник на света от тъмните сили.

http://www.youtube.com/watch?v=uPE2oBnzROY

Реакциите към трейлъра са доста положителни, но за съжаление ние не споделяме ентусиазма на колегите. А ни се искаше. Изглежда, че сериалът ще има относително високи „production values”, но цялостното ни усещане е като за един от десетките свръхестествени тийн сериалчета.

Основните ни забележки са към комедийния тон, който ни идва една идея в повече (не са уцелили баланса) и Мат Райън, който може да изглежда и да звучи едно към едно с образа на Константин, такъв какъвто е в оригиналния комикс „Hellblazer”, но според нас няма никакво излъчване и изглежда като абсолютно дърво – прави Киану Рийвс да изглежда като Оскаров изпълнител.

Разбира се, самият сериал може да компенсира, като ни предложи нещо наистина добро на  сценарно ниво, затова – въпреки че се съмняваме – ще дадем шанс поне на пилотния епизод.

Изпълнителни продуценти и създатели на „Константин” („Constantine”) са Дейвид С. Гойър и Даниъл Сероун. Режисьор на пилотния епизод е Нийл Маршал, а в ролите са  Мат Райън, Луси Грифитс, Харолд Перино, Чарлс Халфорд и др.

Сериалът ще започне излъчването си тази есен и ще може да бъде гледан по NBC всеки петък от 22:00.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. на мен пък ми допада
    аз съм Марвел фен, но така както Марвел е светлинни години напред в кино отношение, така Ди Си се справят доста по-добре в ТВ вселената си

  2. Слабичко, особено на фона на Arrow, но може да му дам един шанс като излезе