Става ли дума за „стари времена” и музика – наостряме веднага уши и слагаме очилата! А когато лидер на актьорската банда е Алън Рикман, просто не подлагаме на съмнение бъдещ филм. Той ще е управителя на един от легендарните рок-клубове в Ню Йорк – „Country, Bluegrass and Blues” от едни не-много-отдавна-отминали времена.

http://www.youtube.com/watch?v=O1ZNfaOpqKo

Хили Кристъл (Рикман) основава клуба CBGB, който неусетно придобива култов статус и става „родно” и любимо място за ъндърграунд и пънк-рока – там свирят Talking Heads, Blondie, The Ramones, Television, Dead Boys, The Police, Иги Поп и кой ли още не. Филмът ше разкаже как се преплитат историите и съдбите им на това емблематично място от близкото минало. Ролите са разпределени между Малин Акерман, Рупърт Гринт, Ашли Грийн, Джони Галеки, Райън Хърст, Джъстин Барта, Донал Лоуг, Брадли Уитфърт и др.

Режисьор на „CBGB” е Рандал Милър, който до началото на новото хилядолетие трупа опит в телевизионни продукции, а в два от трите си пълнометражни филма от 2005 година насам включва в роли… Алън Рикман. Сценарият е дело на Милър в съавторство с Джоуди Сейвин (тандемът е отговорен и за „Bottle Shock” от 2008 г.). При все, че се е появил трейлър, все още не е сигурно кога „CBGB” ще излезе в разпространение в САЩ – за момента е ясно, че ще бъде показан на Кънтри, Блуграс и Блус Фестивала през октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *