След като спечели „People’s Choice Award” на фестивала в Торонто и впечатли както критиката, така и публиката, най-новият филм на режисьора Том Хупър („The Damned United”, „John Adams”) „The King’s Speech” се очертава като един от основните претенденти за тазгодишните големи филмови награди.

Сега, благодарение на Yahoo и ние можем да видим за какво става въпрос и нищо чудно, че Колин Фърт отново привлича сериозно внимание върху себе си. Този трейлър доказва, че той е един от най-добрите актьори, работещи в момента и напълно заслужава по-сериозно признание.

При все това, Джефри Ръш е човекът, за който гласуваме с две ръце. Уникален, просто!

http://www.youtube.com/watch?v=-aS4hoOSlzo

Филмът е създаден по истинската история на Джордж VI, който неочаквано се оказва на английския престол, след като неговият брат Едуард абдикира от трона. Преследван от заекване и от факта, че мнозина го смятат за неподходящ за короната, Джордж завързва приятелство с неортодоксалния говорен терапевт Лайнъл Лоуг, с чиято помощ той открива своя „уникален глас”, с който повежда нацията в надвисналата война.

Освен Колин Фърт и Джефри Ръш във филма участват Хелена Бонъм Картър, Гай Пиърс, Дерек Джакоби, Тимъти Спол и Майкъл Гембън.

В САЩ филма тръгва по кината на 24 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Колин Фърт е много добър актьор, но му трябваше време докато се изяви в наистина добри филми. В началото "попадаше" на не толкова задълбочени сюжети.

  2. Нямам търпение, Колин Фърт ми е един от любимите актьори, в A Single Man направи чудеса. 🙂 Междудругото се говори, че надпреварата за Оскара щяла да бъде между него и Хавиер Бардем за филма на Иняриту. Очертават се интересни Оскари. А нали и по дефолт, който спечеили в Торонто, почти автоматично е номиниран за най-добър филм от Академията…. 🙂 Мисля, че тази година ще е по-добра от миналата, дано не се лъжа. 🙂

  3. Абе то още е рано за прогнози, ама… между Хавиер Бардем и Колин Фърт, предпочитам Фърт. Но това при положение, че не съм гледал нито един от двата филма. 🙂