Беренис Бежо - Seach

Мишел Азнависиус снимал в тайна миналото лято и не издавал никаква информация за новия си филм „The Search”, който ще участва в конкурса на Кан и ще се бори за „Златна Палма”. Освен официалната снимка, на която виждаме съпругата на режисьора и невероятна актриса Беренис Бежо, за филма се знае все още твърде малко – продължителност 2 часа и половина, участва и Анет Бенинг, ще бъде римейк на едноименния филм на Фред Цинеман от 1948 година, като историята и средата, в която се развива действието, ще бъдат променени съобразно съвременните политически реалности.

Не се съмняваме в способностите на режисьорът на „Артистът” да пресъздаде военна драма – в оригиналния филм майка и син от Чехия се търсят, оцелели след престой в концентрационен лагер, а новата трактовка ще прехвърли действието в Чечня, като героинята на Бежо ще работи за неправителствена организация.

Големите въпросителни са свързани с вероятността Азнависиус да привлече отново погледите на спецовете в Кан – след като възхити целия свят с „Артистът”, този филм ще бъде своеобразен „втори” опит за фокусиране на вниманието. Успее ли – нищо чудно да се превърне във всеобщ любимец, въпреки драстичния скок в стилиистично и всякакво отношение. В момента му го пожелаваме от все сърце.

Освен прожекциите в Кан и ноемврийска премиерна дата във Франция, за момента не се знае нищо за разпространението на „The Search”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *