Не е, никак не е честно филмите да продължават да ги бълват като по калъп! През януари споменахме за „The Giver” по романа на Луиз Лоури – за антиутопичното бъдеще и живот без спомени, в който има един Пазител на Паметта, и бяхме ентусиазирани от факта, че по бестселъра работи Филип Нойс, а в проекта участва любимия ни Джеф Бриджис.

И след като видяхме първия тийзър-трейлър, който разкрива достатъчно сюжетни елементи, вече не сме толкова обнадеждени, защото… ни заприлича на всичко друго… Най-близкиите асоциации са „Divergent” и „Игрите на глада”.

http://www.youtube.com/watch?v=iJNNugNe0Wo

Няма какво да коментираме – клише до клишето, и в кадрите, и в монтажа. Ако оставим настрана факта, че Кейти Холмс не става… за нищо, стайлинга на Мерил Стрийп определено привлича вниманието, а чичо Джеф го мярваме за много кратко и не можем да преценим от краткия му поглед кефи ли се на ролята в дълго желания от него филм или накрая се е навил да участва… просто от немай-къде.

Книгата продава над 10 милиона копия и печели Newbury Medal през 1994, много години преди „сагите” на Сюзан Колинс и младата Вероника Рот, ала очевидно каквото е модно – се продава. В този смисъл и The Weinstein Company не пропускат да се подчинят на актуалните визуални тенденции.

За да не се чувствате ощетени, ще подсетим накратко за какво иде реч:

В едно общество на бъдещето, забравило война, бедност и всякакви емоции, безпроблемният, лишен от болка и тревоги живот си има цена – младият Джонас (Брентън Туайтс) разбира това, защото е избранник сред връстниците си да носи паметта на миналото, докато другите са освободени от това знание, и започва да получава спомени от „Дарителя” (Джеф Бриджис).

Режисьор на „The Giver” е Филип Нойс, а в ролите наред с Джеф Бриджис, Брентън Туайтс, несравнимата Мерил Стрийп и Кейти Холмс ще видим още Александър Скарсгард, Камерън Монахан, Тейлър Суифт и др.

Премиерата е предвидена за 15 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *