Многократно сме говорили за проблемите на Warner Bros. да изградят DC вселената си по подобие на колегите си от Marvel. Все повече започна да изглежда сякаш те, след очевидно неуспешните опити да построят истински свързана поредица, се насочиха в една много различна и доста по-подходяща посока – да правят отделни филми за познатите супергерои, които не са задължително обвързани в каквато и да е последователност с останалите. Има обаче един човек, който твърдо вярва в потенциала на DCEU и това е несломимият Дуейн Джонсън.

Скалата от години вече е кастнат да изиграе титулния герой в „Черния Адам“ („Black Adam“) и след куп забавяния на продукцията, ето че достигаме момента, в който филмът вече е реалност. Получаваме истински трейлър и премиерна дата, а оттук насетне започват спекулациите за това ще може ли човекът-машина, който собственоръчно спасява франчайзи и изкарва пари, както никоя друга филмова звезда в момента, да вдъхне нов живот в злощастната DC вселена.

Да припомним първо, че „Черния Адам” ще разкаже историята на титулярния герой, който е от древен Египет, бил е затворен за 5000 години и се завръща в модерния свят. В самото начало на комиксовата история на персонажа, той е абсолютен злодей и главния опонент на Шазам (Закари Леви във филмовата вселена). В по-късни итерации на комиксите обаче, Адам е представен като антигерой, който се опитва да откупи греховете си въпреки насилствената си настройка.

Вижте първия трейлър за филма сега:

Трейлърът показва, че поне до някаква степен филмът ще се занимава именно с борбата на Адам дали да бъде злодей или герой. Само по себе си това би могло да бъде интересно, но за съжаление ни се струва, че и „Черния Адам” ще бъде със същата генерична мрачност като голяма част от останалите филми от вселената и ще жертва забавлението в името на това, да се прави на „сериозен“. В същото време обаче, колкото и еднакъв да е навсякъде, чарът на Дуейн Джонсън е неустоим и има причина хората по целия свят да харесват да го гледат как прави едно и също нещо отново и отново.

Другото любопитно нещо, което трейлърът показва е, че „Черния Адам” ще бъде кино представянето на някои много обичани от комикс феновете герои. На преден план, разбира се, е сребърната лисица Доктор Фейт, в чиято роля ще видим чаровника Пиърс Броснан. В ролята на Хоукмен ще влезе Олдис Ходж, Атом Смашър ще бъде любимеца на тийнейджърките Ноа Сентинео, а Кинтеса Суиндел ще изиграе Сайклон.

black_adam_ver3_xlg

Черния Адам“ („Black Adam“) е режисиран от Жауме-Колет Сера („Круиз в джунглата”) по сценарий на Адам Щикиел, Рори Хейнс и Сохраб Ноширвари.

Премиерата е насрочена за 21 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Всеки филм има потенциал да не е хубав. Този не прави изключение.