Oculus” е хорър-трилър, който получи изключително добри отзиви на фестивала в Торонто, където грабна втора награда в избора на публиката в програмата „Midnight Madness”. Нас успя да ни спечели с първия си тийзър трейлър, който видяхме преди един месец, въпреки че останахме леко фрустрирани от начина, по който се рекламираше.

Сега, във връзка с предстоящия нов показ на филма на SXSW, Relativity Media представиха първия пълен трейлър, който разкрива подробности за историята и не само затвърждава добрите ни впечатления, но и засилва очакванията ни, тъй като нещата изглеждат доста по-сложни, отколкото предполага синопсисът.

Oculus” разказва историята на Тим и Кейли Ръсел, чиито живот е завинаги белязан от ужасяващата смърт на родителите им – Тим дори е изпратен в специално болнично заведение. 10 години по-късно Кейли и Тим се събират отново, за да разкрият и унищожат зловеща свръхестествена сила – криеща се в старо огледало в стария им семеен дом, която е отговорна не само за тяхната трагедията, но и за смъртта на десетки други хора.

Интересно ни е дали и на SXSW филмът ще събере толкова положителни отзиви, колкото в Торонто. Дори и реакциите да са отрицателни, ние пак ще искаме да го видим, тъй като определено сме заинтригувани от трейлъра.

Като допълнение, вижте и два нови постера, както и няколко снимки.

Режисьор на „Oculus” е Майк Фланаган („Still Life”, „Ghosts of Hamilton Street”, „Absentia”), а в ролите са  Керън Гилън, Брентън Туейтис, Кейти Сакхоф, Джеймс Лафърти, Рори Кокрейн и др.

Премиерата е 11 април 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Днес попаднах на няколко one-sentence-horror-stories и една от тях беше:

    Отидох да завия малката си дъщеря преди лягане и тя ми каза „Тате, има нещо под леглото ми“, аз се наведох и отдолу стоеше дъщеря ми, която каза „Тате, има някой на леглото ми“

    Ей такова ми се гледа – хорърче в духа на много такива шаблонни от периода 2000 – 2005 – да си знам кво е и да си ми е кеф 😀