Dredd - Дред

I am the law!

Не може да бъде. След повече от две години очакване – всъщност чакаме го и по-отдавна, защото проектът съществува от по-рано, но горе-долу преди толкова време започна истинската подготовка на филма – и след тонове снимки, които бяха основният рекламен елемент до момента, най-накрая доживяхме и този трейлър.

Като цяло имаме усещането, че все едно Зак Снайдър е направил фантастичен римейк на „The Raid”, в който са нахвърляни една-две от любимите теми на Филип К. Дик, но в никакъв случай това не трябва да се приема като критика.

Ами… май не е чак такава трагедия, каквато очакваха повечето хора, оплакващи се от начина, по който изглеждаха и филмът и Карл Ърбан в предварителните визии.

Определено има вид на евтинийка, но ни се струва, че това ще е един от малкото пъти, в които това ще е плюс. Въпросът е как ще се справят актьорите – Ърбан не го мислим, той си е железарка, но любимата ни Оливия Търлби и Лина Хийди, като основния злодей, никак не ни стоят правдоподобно.

Ядрена война е изпепелила Земята. Оцелелите живеят в Мега-градове – единствените оазиси на псевдо-цивилизацията, които пазят хората от населените с мутанти територии, известни като „Прокълнатата Земя“. В Мега-Сити Едно, където полицаите се наричат Съдии и имат правото да арестуват, осъждат и екзекутират престъпници, използвайки брутална сила, Съдия  Дред (Карл Ърбан) обединява сили с младата си колежка Съдия Андерсън (Оливия Търлби), за да открие и унищожи престъпна организация, водена от Ма-Ма (Лина Хийди), отговорна за разпространението на „reality-altering” наркотик, наречен SLO-MO.

Режисьор на „Дред” („Dredd”)  е Пийт Травис („Точен прицел”), а в ролите ще видим Карл Ърбан като Дред, Лина Хийди като антагониста Ма-Ма и Оливия Търлби като партньора на Дред, Касандра Андерсън.

Премиерата е 21 септември 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

  1. „Евтинийка“ е доста меко казано 🙂 Някой очевидно е имал добър ден :):):)

  2. Твърде много реплики в рамките на един трейлър за почитаемия съдия Дред. Дано това да са всичките за целия филм. Освен да наказва (избива всичко до крак) от Дред не трябва да се очаква друго. : )
    Така като го гледам Ърбан в този костюм се сещам за:
    „Пуловера на татко аз обичам и често тайничко си го обличам. Щом порасна ще го нося! Като нов ще е все още, защото имаме…“
    Трябваше да заякне малко повече за този филм. Защото „Пуловера на татко…“ може и да е пресилено, но за „Дрехите на батко“ не съм толкова сигурен. Очевидно бюджета не е позволил допълнителни средства за анаболи. 🙂

  3. Имаше някакъв The Raid привкус, при някои кадри, което ме радва – явно холивуд пак се е обърнал към азиатските си колеги за помощ при доизкусуряването на поредните триизмерни представления 🙂 Дано се окаже по-добър от първия Дред – което само по себе си ще бъде някакво постижение.

  4. Мерси!Мислех си че съм я чувал на едно парти от dancetrippin, но не успях да я намеря

  5. Супер мноо ме накефи трейлъра! Т’ва ,че изглейда евтино само ме надъхва повече. Дред за мен винаги си е бил ъндърграунд , с култов статус ,но ъндърграунд. Атмосферата си е екстра ,само че много говори ,наистина. Иначе ,ако прегледате по-ранните издания на комиксите ,ще видите ,че героят не е енаболно животно,така че си изглежда както трябва според мен.

  6. И според мен не е чак толкова лош, колкото го изкарват. 🙂
    А приликите с „The Raid“, които толкова се изтъкват (включително и аз съм вметнал) не са съвсем коректни, защото „Дред“ влезна в продукция преди (при това доста) премиерата на „The Raid“.