Едуард Нортън

Въпреки че не сме толкова изненадани или развълнувани, колкото когато разбрахме, че Едуард Нортън ще изпълнява ролята на Брус Банър/Хълк в „Невероятният Хълк”, трябва да признаем, че определено сме доволни от новината, разпространена от Variety, че той води преговори за ролята на злодей в подготвяното от Тони Гилрой продължение на поредицата за Джейсън Борн, озаглавено „The Bourne Legacy”.

Почитатели сме на Нортън и знаем, че той обикновено има какво да покаже, особено когато ролята, която изпълнява, не е нито „чисто черна”, нито „чисто бяла”. За съжаление, все още не се знае нищо конкретно за неговата роля и ни е трудно да преценим дали в нея ще има някакви интересни психологически моменти. Доколкото сме запознати с вселената на „Борн”, шансовете са големи.

Ако всичко върви по план, Нортън ще се присъедини към Джереми Ренър, който ще бъде главният герой – агент на тайна правителствена организация, много по-мистериозна и опасна от “Тредстоун”, от която се роди Борн – и евентуално Рейчъл Вайс, която е ще е колега агент, но също и „любовен интерес”.

За тези, които се чудят каква точно ще е връзката на „The Bourne Legacy” с предишните серии, си припомнете какво казва режисьорът Тони Гилрой. Не е много и съществено, но пак е по-добре от нищо.

„Това е съвсем нов сценарий. Не е „reboot”, „recast” или предистория. Никой няма да замени Мат Деймън. Ще има съвсем нов герой, съвсем нова глава в историята. Това е отделен проект. Най-лесно е да си го представите като разширение или развитие в нова посока. Джейсън Борн няма да участва в този филм, но определено е жив. Това, което се случи в първите три филма, дава тласък на този. Аз развивам легендата и света, в който се развива. Заговорът е по-мащабен… Ще ви покажем по-голямата картинка, по-голямото платно.”

The Bourne Legacy” се очаква по кината на 3 август 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *