И друг път сме го споменавали, но да му имаме и пенсионирането на Стивън Содърбърг. Засега той може и да седи далеч от киното, но за сметка на това бачка в телевизията и то доста здраво – както вероятно знаете, след като завърши чудесния „Зад свещника: Моят живот с Либераче” (който успяхме да гледаме на голям екран на изминалата Киномания), Содърбърг се нагърби с нов, този път далеч по-мащабен телевизионен проект, озаглавен „The Knick”.

The Knick” е мини-сериал от 10 епизода – по модела на „Истински детектив” всичките ще бъдат режисирани от Содърбърг – чието действие се фокусира върху хирург (в ролята ще видим Клайв Оуен) и останалия медицински персонал на болницата „Knickerbocker” в Ню Йорк в началото на ХХ в., когато антибиотиците все още не са открити, всички операции са безкрайно опасни, а нивата на смъртност са изключително високи.

Както виждате, тийзърът не е много типичен за обикновена медицинска драма – ако „обикновена” е определение, което можем да приложим за сериал, чието действие се развива преди повече от 100 години – и като че ли загатва за нещо по-мрачничко, отколкото предполагахме. Дано! Имаме вяра на Содърбърг и сме сигурни, че ни очаква нещо наистина добро.

Домакини на „The Knick” ще бъдат Cinemax, а в главните роли са Клайв Оуен, Джереми Боб, Джулиет Рейланс, Стив Гарфанти, Андре Холанд, Джоузеф Скарпино, Крис Съливан и др.

Премиерата е предвидена за лятото.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *