Стивън Содърбърг и Клайв Оуен

Ама Стивън Содърбърг никак не си губи времето, а? Не чак толкова отдавна обяви, че се пенсионира, а вече подготвя следващия си проект. При това едва вчера беше НВО премиерата на „Behind the Candelabra”, който трябваше да е последният му филм. Може би наистина е приключил с киното, защото „Behind the Candelabra” е ТВ филм, а сега научаваме за ТВ сериала „The Knick”, но все пак очаквахме „coming out of retirement” новината след… ами след някакъв период на бездействие. Но Содърбърг явно не може да седи без работа, което поне за нас, не е лоша новина.

The Knick” е сериал, който ще се продуцира и излъчва по Cinemax и в главната роля ще видим Клайв Оуен. Засега не знаем подробности за ролята му, но знаем, че действието на сериала ще се развива около 1900 в Ню Йорк и ще се върти около болницата „Knickerbocker” и „хирурзите и медицински сестри, които работят в епоха на изключително висока смъртност и при пълна липса на антибиотици”.

Засега „The Knick” е планиран като поредица от 10 епизода, но не е ясно дали има потенциал за втори сезон или ще е завършена история, тип „мини-сериал”. По-важното е, че Содърбърг ще е режисьор на всеки един от десетте епизода, за разлика от неговия приятел Дейвид Финчър например, който режисира само два епизода от „House of Cards”. Но все пак Содърбърг е пенсионер и има предостатъчно свободно време, докато Финчър работи…

Шегите настрана, „The Knick” звучи любопитно и с удоволствие ще му хвърлим едно око, когато му дойде времето. Кога ще е това, нямаме представа, но ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *