Eто го и обещания вчера (когато видяхме три нови снимки и кратко тизйърче) трейлър на „Пазители на галактиката” („Guardians of the Galaxy”) на Джеймс Гън, който се очертава като най-предизвикателния проект на Marvel до момента.

http://www.youtube.com/watch?v=pTZ2Tp9yXyM

Определено ни изглежда по-детски, отколкото се надявахме (шегичката със средния пръст – really?!) и по-театрален (да не кажем дървен) що се отнася до човешкия фактор и диалога. За сметка на това, смущаващите на концептуално ниво енот Рокет и дървообразният Груут са съвсем правдоподобни. Също така, когато има екшън, нещата бързо се подобряват.

Явно е, че имаме типичен Marvel филм, но лично ние ще изчакаме поне още един трейлър, преди окончателно да изградим мнението си. Засега оставаме по-скоро положително настроени, като надеждите ни са предимно в Гън.

Ако този филм е успешен, перспективите, които ще се отворят пред Marvel (перспективи, които и без това не са никак малки – знаете, че те вече работят по третата фаза от филмовата си вселена), а и пред останалите студиа, за филми с по-малко известни и фантастични и шашави герои са безкрайни и вълнуващи.

Тези по-малко известни герои могат да бъдат дадени на некомерсиални режисьори със собствен стил и въображение – такива, които не се страхуват да експериментират. Режисьори като Едгар Райт, който в момента снима „Ant-Man”, които ако бъдат оставени да работят необезпокоявани, със сигурност ще успеят да раздвижат мухлясалите формули и да ни зарадват с наистина интересни и оригинални филми.

Но да не избързваме. Нека първо изчакаме филма, да не се окаже, че имаме втори „Зеленият фенер”, който също беше обещаващ.

А сега вижте няколко нови снимки.

В „Guardians of the Galaxy” безочливият авантюрист Питър Куил става обект на неуморно преследване от страна на ловци на глави, след като открадва мистериозно кълбо, търсено от Ронан – могъщ злодей с амбиции, които заплашват вселената. За да избегне упорития Ронан, Куил е принуден да обедини сили с четирима много различни аутсайдери: Рокет, размахващ оръжие енот, Груут, приличащ на дърво хуманоид, смъртоносната и загадъчна Гамора и търсещия отмъщение Дракс. Когато Куил открива истинската сила на кълбото и опасността, която представлява за космоса, той трябва да направи всичко възможно, за да обедини разпасаните си съперници в един отчаян отпор, от който зависи съдбата на галактиката.

Режисьор на „Пазители на галактиката” („Guardians of the Galaxy”) е Джеймс Гън („Sliter”, „Super”), а в ролите са Крис Прат (Питър Куил/Star-Lord), Зоуи Салдана (Гамора), Дейвид Батиста (Дракс Унищожителят), Брадли Купър (Рокет), Вин Дизел (Груут), Лий Пейс (Ронан/Ronan the Accuser), Бенисио дел Торо (The Collector), Джимон Хонсу (Корат), Майкъл Рукър (Йонду), Карън Гилън (Небюла), Джон С. Райли (Роман Дей), Глен Клоуз (Раел), Питър Серафинович (офицер) и др.

Българската премиера е 8 август 2014.

Повече подробности за филма можете да научите от новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Да се надяваме, че това няма да са най-добрите комични (а и екшън) моменти във филма…

  2. @Вал
    Ако това са най-добрите моменти, значи лошо. 🙂 🙂
    Според има шансове за нещо добро, но, наистина, нека да изчакаме поне още един трейлър. 🙂

    @heinrich
    10х! 🙂