Осъзнаваме, че с всяка следваща новина по темата имате право да се усъмните в незаинтересоваността ни към „Петдесет нюанса сиво” („Fifty Shades of Grey”) – книгата, манията по нея, екранизацията, споровете кой е достоен или не да влезе в ролята на Кристиян Грей, и всякакви подобни глупости честно, ама съвсем честно никак не ни засягат. Но пазарът си е пазар – новините валят, длъжни сме да отразим развитието на фактите.

Първо, Universal и Focus Features официално преместиха премиерната дата на „Петдесет нюанса сиво” на 13 февруари 2015 – то беше ясно, че няма да смогнат за лятото на 2014. И второ, след като Чали Хънам се отказа от ролята на Кристиян (едно, смеем да твърдим, изключително добро решение), на негово място бе избран младият белфастец и модел на Келвин Клайн и Диор Джейми Дорнан, който е познат от „Мария Антоанета” на София Копола, британската драма „Shadows of the Sun” и две телевизионни поредици – „Имало едно време…” и „The Fall”.

Най-важният ъпдейт обаче, е появата на промо-снимки, които за първи път представят двете „звезди” на филма заедно. Вижте ги и се пригответе за животински сексуален магнетизъм… Not!

Не бързаме да заричаме Дорнан, обаче захаросаната фотосесия на „Entertainment Weekly” ни убеди, че какъвто и потенциал да е имал – той вече е загубен! С тези клиширани позички, които рекламните гении пуснаха възможно най-бързо след избора му в нета, е неизбежно да се предположи колко лесно ще го „опитомят” „каките” – авторката Ерика Ленърд Джеймс, която надзирава всеки етип от работата по екранизацията на „бебчето” й, и режисьорката Сам Тейлър-Джонсън.

За Дакота Джонсън беше ясно, че й е нужен трамплин (освен имената на родителите!), за да я вземе индустрията по-насериозно, и също ще примира достоверно в прегръдките на момъка в опит да съчетае невинност и сладострастие. OMFG!

От коментара на Джейми и Дакота във връзка с филма може да стане ясно защо са избрани – те са актьори, които разсъждават като обикновени хорица, простичко, без да влагат излишни емоции. Изкушаваме се да ви представим репликите им в оригинал, защото всеки превод би бил до известна степен художествен, което – струва ни се – думите им не заслужават.

Джейми Дорнан: „I’m a fairly worldly guy. I grew up in a very liberal place. I’m not saying we had a playroom, but I’m not shocked by [the sex in the book]. It’s essential to tell the story. I can’t believe films that don’t invoke the sexual side of it. So it works for me.”

Дакота Джонсън: „Obviously, I want to look good naked. I totally understand now why people exercise, because it kind of f***ing feels awesome.”

Както се казва, „No comment!”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *