Сам Тейлър-Джонсън

Новината преди година беше, че Анджелина Джоли няма да режисира бестселъра на британската авторка Ерика Ленърд Джеймс „Fifty Shades of Grey”. Но наскоро стана ясно, че друга дама ще се заеме с екранизацията на първата част от „порното за мами”, което светкавично погълна вниманието на (може би) 50% от женското четящо население. Сам Тейлър-Джонсън има в актива си един пълнометражен филм – „Nowhere Boy” (видян в конкурсната програма на София Филм Фест 2010). Предложение да седне на режисьорския стол е получил преди време и Дарън Аронофски, което той (благоразумно) е отказал. Universal Pictures и Focus Features очевидно финализират избора си с известен риск: не толкова заради опитността, колкото заради превеса на „женския” поглед – все пак и сценарият е дело на дама, Кели Марсел (обнадеждаващите слухове за Брет Истън Елис потънаха в небитието…).

Продуценти на проекта са авторката на романа, Майкъл де Лука и Дана Брунети; вече е на дневен ред кастингът. Фелисити Джоунс е коментирана като възможност за едната главна роля, а Арми Хамър пресича всякакви слухове с ясното обяснение, че е отказал на агента си да проявява интерес от негово име към „Fifty Shades of Grey”. Ще ви спестим официалните обяснения как всички се надяват образите на Ана и Кристиян да оживеят на екрана, още повече към този хор се включва самата режисьорка с пояснението, че двамата герои са й „влезли под кожата”.

Ако случайно има незапознати с феномена „50 нюанса…”, ето припомняща анотация:

Сюжетът се фокусира върху отношенията между току-що завършилата колежанка Анастасия и чаровния милиардер Кристиян Грей, който иска да сключи договор с нея за „пълен контрол върху живота й”. Красивият, умен и смущаващ млад мъж привлича невинната и девствена Ана; за Грей е невъзможно да устои на красотата, интелигентността и независимия дух на девойката и също я иска за себе си – но поставя стряскащи условия. Обсебващата им физическа връзка отключва бурни и мрачни страсти. „Еротична, забавна и чувствена, трилогията „Fifty Shades…” ще ви обсеби, покори и ще остане в спомените ви завинаги” – това рекламно изречение много напомня на едновремешните „Арлекин”-ки – розов роман, ала оцветен с BDSM и подходящ най-вече за домакини/женска аудитория на възраст между 25 и 55.

Екранизацията все още има прекалено много неизвестни, но може би скоро ще се появи срок, в който компаниите ще заяват премиерна дата. И въпреки тоталната ни незаинтересованост, може да бъдете спокойни – няма да останете неинформирани за развитието на проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *