Ной

Преди две седмици, след дългогодишно очакване, най-накрая станахме свидетели на първия трейлър на епичната библейска история на „Ной” („Noah”) на Дарън Аронофски, но за съжаление, отзивите – особено на родна територия – не бяха никак добри. Едни от най-често срещаните коментари и оплаквания включваха неща като „Аронофски се продаде”, „религиозна пропаганда”, „кофти ефекти”, „изтъркана история”  и т.н. – както и сравнения с продукциите на „Hallmark”.

Що се касае до нас, въпреки че и ние не останахме супер-очаровани – а ни се искаше адски много – в никакъв случай не можем да кажем, че се разочаровахме. Не и в такава степен. Първо, нямаме никакъв проблем с това (даже ни допада), че ще видим буквална интерпретация на мит за Ной с все потопа, ковчега и животните и не на последно място с Бог. Второ, сигурни сме, че ефектите в самия филм ще са в пъти по-добри, тъй като информацията е, че ще видим едни от най-сложните CGI кадри, правени някога, и те тепърва ще се доизкусуряват. И трето е най-важното – което не спираме да повтаряме – досега Аронофски не ни е разочаровал и има пълното ни доверие, независимо как изглежда някакъв си трейлър.

След всичко това, можем да преминем към представянето на най-новия международен трейлър на филма. Той е доста по-къс и стегнат от първите два, които видяхме, и определено работи по-добре, но въпреки това не очакваме тези, които бяха подразнени от тях, да променят мнението си за филма. Ако въобще може да се случи подобно нещо, вероятно ще е в по-късен момент от кампанията на филма, когато от „Paramount” най-накрая измислят как точно (и като какво) да го рекламират – фентъзи ли ще е, епос, драма, романс, екшън или пък чисто и просто религиозна притча или всичко накуп.

Режисьор на „Noah” е Дарън Аронофски, а в ролите ще видим Ръсел Кроу, Антъни Хопкинс, Дженифър Конъли, Рей Уинстън, Ема Уотсън, Дъглас Буут, Логан Лерман, Дакота Гойо, Кевин Дюранд и др.

Премиерата е 28 март 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. При 40% креационисти в САЩ, най-добре да го реламират като „Първият документален филм на Аронофски“. 😀
    Ако и премиерата отложат за към средата на април, гарантирам невиждан успех.

  2. Аронофски пусна графична новела по идеята си за “ Ной“ и видях няколко кадъра в трейлъра които присъстват и в нея. Ако филма се доближи поне малко до съдржанието на комикса… we’re up for a ride и се гответе за всичко друго ,но не и буквална интерпретация. Трейлъра е подвеждащ (наистина се надявам да е така).