Реалността често гарантира хорър-преживявания, които не могат да се сравняват с измислените сюжети. Но понякога въображението на авторите се развихря и благодарение на съчетание от игрови елементи с корпоративни правила, плюс участие на изкуствен интелект, се раждат доста интригуващи истории. Напрежението се нагнетява допълнително, ако действието е концентрирано в определено затворено пространство.

От първия трейлър на The Mill, който ще дебютира след седмица в платформата Hulu, оставаме с впечатление, че от филма може да очакваме именно това – провокиращ, потискащо клаустрофобичен хорър експеримент. Вижте.

Все още ли задаваш въпроси? Мини през тази врата!

Режисьор на The Mill е Шон Кинг О’Грейди, познат на публиката с трилъра We Need to DoSomething. Той споделя пред EW, че темите за свръх-експлоатацията на работното място и намесата на изкуствения интелект в корпоративното ежедневие са били в сферата на въображаемите възможности в момента, в който екипът му е снимал филма – и само няколко месеца по-късно те се оказват супер-актуални, дори универсални. Ето какво добавя той:

Все по-голям процент хора в световен мащаб споделят усещането за попадане в капана на „системата“, която винаги взима от човешките същества повече, отколкото им дава, а всеки един от тях се чувства като лесно заменяемо болтче в студена, безжизнена машина. Чувствали ли сте се и вие безсилни или тотално експлоатирани? Имате ли това усещане в момента?

Главната роля във филма на О’Грейди е поверена на Лил Рел Хоуъри (Get Out, Bad Trip, Vacation Friends) – героят му работи в най-голямата световна компания. Той изпада в шок, когато е отвлечен и се събужда в изоставена мелница. Там получава инструкции, че трябва да оцелее след „тренинг за напреднали“ и да изпълнява „дневната си работна квота“, ако не иска… животът му да бъде прекратен.

В актьорския екип на страховитата и реалистична история по сценарий на Джефри Дейвид Томас участват още Пат Хийли, Карън Обайлъм. Премиерата на The Mill е предвидена за 9 октомври в платформата на Hulu.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *