Верни на фенския, носталгичен поглед към битническото поколение, може да забавяме, но не забравяме да следим новините около „Kill Your Darlings” на дебютанта Джон Крокидъс. Трейлърът на филма ни изпълва с още надежди за увлекателен разказ – от онзи тип, дето се потапяш в дълбокото и за час-два живееш в чужди кожи. Не сме се разколебали в оценката за Даниел Радклиф (че „момчето има потенциал”), обаче започват да ни изпълват подозрения, че Дейн ДеХаан ще бъде по-привлекателен магнит и току-виж успее да „открадне шоуто”.

Освен трейлъра на филма можете да видите и сцената на запознанството на Алън Гинсбърг с Люсиен Кар, стилния постер на филма, както и известно количество снимки – в опит за пресъздаване на атмосферата.

Джаз, бунт и полет на свободния дух – настроението в трейлъра само се докосвало до повърхността на филма, който спецове, видели го вече в Сънданс, определят като „изключителен”, и отличават работата на дебютанта-режисьор, както и на изпълненията на Радклиф и ДеХаан. Искрено се надяваме лично да се убедим в правотата на тези твърдения.

Ето и споменатите снимки и плакат.

Kill Your Darlings - плакат

Kill Your Darlings - Даниел Радкиф, Дейвид Крос

Kill Your Darlings - Даниел Радкиф, Майкъл К. Хол

Kill Your Darlings - Даниел Радкиф, Дейн ДеХаан

Kill Your Darlings - Даниел Радкиф, Дейн ДеХаан

Kill Your Darlings” е неразказаната история за едно убийство, което събира заедно Алън Гинсбърг, Джак Керуак и Уилям Бъроуз в университета Колумбия през 1944 година и води до раждането на цяло поколение.

Младият Люсиен Кар показва на Алън Гинсбърг привлекателния бохемски начин на живот, запознава го с Уилям Бъроуз и Джак Керуак. Отвратени от правилата и конформизма, които управляват живота и литературата, четиримата решават да разрушат традицията и да започнат нещо ново – така се поставя началото на „битническото” движение. Извън техния кръг е Дейвид Камерер, трийсетина годишен и отчаяно влюбен в Кар. Когато той е открит мъртъв, а Керуак, Бъроуз и Кар са арестувани с обвинение за убийство, нищо и никога вече няма да бъде същото…

Kill Your Darlings” е дебютният филм на Джон Крокидъс, дипломирал се в Йейл и филмовото училище в Ню Йорк. Сценарият е дело на Крокидъс и Остин Бън. На фестивала Сънданс 2013 бе официалната премиера на филма, разпространяван от Sony Pictures Classics.

Ролите са разпределени между Даниел Радклиф, Дейн ДеХаан, Джак Хюстън, Бен Фостър, Майкъл К. Хол, Елизабет Олсън, Кира Седжуик, а Дейвид Крос и Дженифър Джейсън Лий са в ролите на родителите на Гинсбърг.

Преди да сее появи по кината в Щатите на 18 октомври, филмът участва във фестивалната програма на Торонто.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Sorry, ама като видя Даниел Радклиф с очилца и очаквам да размаха пръчица
    Иначе филма може и да е хубав 🙂