Джеймс Спейдър e Ултрон

Напоследък доста често пишем новини за филмите от Втората фаза на „Marvel”, но „Отмъстителите 2” последно споменахме покрай слуховете, че студиото иска Арън Джонсън за ролята на Quicksilver (ако си спомняте за героя се води холивудска мини-война), което долкото разбираме все още е много вероятно да се случи – въпреки че все още не се е появило официално потвърждение, актьорът сподели, че се е срещал с представители на „Marvel”, както и с Джос Уидън.

Междувременно се появиха още няколко интересни подробности около филма, като първата от тях е, че вече няма да го наричаме „Отмъстителите 2”, защото си има официално заглавие и то е „The Avengers: Age of Ultron”, което дава и доста ясна идея кой ще е основният злодей във филма.

За нас Ултрон е по-скоро непознат злодей, но осъзнаваме, че е един от по-популярните образи на „Marvel”, така че не сме особено изненадани от избора му. За съжаление, на Comic-con Джос Уидън обяви, че във филма създател на хуманоидния робот няма да е Хенри Пим, познат още като Ant-Man, което си е голямо разочарование – много щеше да ни хареса това да е връзката с „Ant-Man” на Едгар Райт (проект, който чакаме от години, но ще имаме да почакаме още малко, защото се очаква да е част от Третата фаза на „Marvel”).

Но стига сме се разсейвали със странични размишления – най-важната новина около Ултрон е, че вече знаем и кой ще го играе. Студиото официално обяви, че ролята ще изпълнява Джеймс Спейдър, но за съжаление, не разпространиха никакви други подробности и дори не знаем дали Спейдър ще е само гласът на Ултрон или ще го играе с помощта на „performance capture” технология (въпреки че това може да е малко излишно за герой, който в крайна сметка е робот с изкуствен интелект). Но при всички положения сме приятно изненадани от избора на Спейдър, от когото със сигурност ще излезе чуден комиксов злодей.

Ето какво казва Уидън за Ултрон и способностите му във филма:

„Веднага разбрах какво искам да направя с Ултрон. Той постоянно се опитва да унищожи Отмъстителите и определеному е влязла муха в главата. Той не е щастлив герой, което го прави интересен герой. Има си болка. И начинът, по който тя се проявява, не е типичен за един робот. Ще махнем част от силите му във филма, защото идва един момент, в който всички стават направо магьосници, а аз вече си имам вещица.”

И като стана дума за вещицата – Уидън говори за Scarlet Witch, сестрата на Quicksilver – най-новите слухове са, че „Marvel” са насред финални преговори с Елизабет Олсън и всеки момент се очаква официалното прес-съобщение. Вероятно искат и Джонсън и Олсън да са сигурни и да обявят кастинга им едновременно? Ще видим.

Засега с това се изчерпват подробностите, които знаем за „The Avengers: Age of Ultron” и остана само да споменем, че се очаква снимките да започнат първата седмица на март 2014 (поне според Капитан Америка, тоест Крис Евънс), а премиерата е 1 май 2015, което действително е безобразно далечна дата. Но поне дотогава ще видим няколко от единичните „Marvel” заглавия като „Thor: The Dark World”, „Captain America: The Winter Soldier” и „Guardians of the Galaxy”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. При Спилбърг счупи, а сега му е време е да работи пак с един велик творец – motherfucking David Cronenberg.

  2. Току-що го гледах и във Вълк на Майк Никълс.
    Спеидър е чисто шибано качестово.