От време на време (обикновено в неделя) се събуждаме с необяснимо желание да си причиним малко смърт на мозъчни клетки с трейлъра на някоя предстояща брадва. Този път се спряхме на нов бомбастичен екшън от продължаващия стремителното си падение Роб Коен, за когото (явно наивно) смятахме, че вече е достигнал дъното. Филмът се нарича „The Hurricane Heist“, но за съжаление, не става дума за обир на ураган (това би било нещо наистина интересно), а за обир по време на такъв.

По-подробно, „The Hurricane Heist“ разказва за група престъпници, които използват заплахата от ураган, за да отмъкнат 600 милиона долара от сграда на Американския монетен двор. Но когато бурята достига смъртоносната категория 5, техният план се проваля и за да успеят, трябва да се доберат до код за сейф, притежаван от агента на Министерството на финансите Кейси (Маги Грейс). Тя обаче намира неочакван съюзник в лицето на Уил (Тоби Кебъл) – метеоролог, който се ужасява от урагани, но е твърдо решен да спаси отчуждения си брат, който е отвлечен от крадците. Той използва познанията си за бурята като оръжие, за да спечели това, цитираме: „заредено с адреналин нон-стоп екшън-трилър приключение“.

„$600 million stolen at 600 miles per hour“? „Here I am, Rock you like a hurricane“? А си мислехме, че не може да е по-лошо от „Геобуря“. Не е истина колко зле изглежда. Ако беше филмче по SyFy, щяхме да разберем, ама не е. И на всичкото отгоре се взима на сериозно…

Наистина се чудим как може от режисьор на филми като „Сърцето на дракона“, „Дневна светлина“ и хитове (финансови) като ,„Бързи и яростни” и „xXx”, Роб Коен да почне да прави филми от рода на „Стелт”, „Мумията: Гробницата на Императора Дракон“ и лоботомии като „Детектив Алекс Крос ”, „Съседското момче“ и сега това? И защо по дяволите Тоби Кебъл участва тук (а и Маги Грейс също)?! Чак толкова ли е закъсал за пари? Не вярваме да се е объркал, защото този филм миреше от километри.

Повече време не ни се губи в коментар на тази брадва. За финал вижте (за да се довършите) и един отчайващо лош постер.

плакат

Режисьор на „The Hurricane Heist“ е Роб Коен, а сценарият е дело на Джеф Диксън и Скот Уиндхаузър по идея на Карлос Дейвис и Антъни Фингълтън. В ролите са Тоби Кебъл, Маги Грейс, Бен Крос, Райън Куантън, Ралф Инесон, Мелиса Болона и др.

Премиерата е 9 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments