Preacher

Хей, бяхме забравили за „Preacher”, въпреки че едно време проектът определено ни интересуваше. В началото на 2011-та, когато Ди Джей Карузо застана начело, имаше някакви изгледи, че най-накрая може и да стигне до екран, но оттогава насам нямаше никакво развитие и дори си мислехме, че Карузо е последвал примера на Сам Мендес и Дарън Аронофски (макар че не сме сигурни, че той въобще се е нагърбвал със задачата) и се е оттеглил.

Е, изглежда, че той не се е оттеглил и дори има надежди, че ще може да се заеме с него, след като приключи друг ангажимент за „Sony”. Или поне това разбираме от думите му:

„Все още съм „закачен” към „Preacher” и се борим със „Sony”, защото имам още един филм при тях, наречен „Invertigo”, който е голям екшън филм и се опитваме да го подкараме това лято. Така „Preacher” остана на заден план, но все още работим по него и се надяваме да имаме добри новини в най-скоро време. Тод Аугуст написа прекрасен сценарий. Смятам, че това е един от онези филми, които трябва да минат през студийната система, ако искате да ги направите за определена цена. В известна степен се опитваме да ревизираме нещата и да подходим към филма по правилния начин.”

Абе, не сме много сигурни, че все още искаме да видим филма. Струва ни се, че за да получат необходимите пари от „Sony”, ще трябва да правят компромиси и в крайна сметка ще ни бъде сервирано поредното „корпоративно” лайно, а на това определено казваме пас.

Разбира се, биха могли да пробват да го направят за „без пари”, но тогава пък ще трябва да се направят сериозни компромиси с визията. В най-добрия случай ще получим нещо като новия „Дред”, което не е толкова лошо, де, защото в крайна сметка, откъдето и да го въртим, пак е по-добре, отколкото поредната студийна брадва.

Но както и да е, ще видим накъде ще тръгнат нещата (ако въобще) и тогава ще коментираме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *