Вече сме виждали снимки от снимачната площадка на предстоящи биографичен филм, посветен на Джими Хендрикс All Is By My Side”, в който ролята на рок-легендата се изпълнява от Андре Бенджамин (или Andre 3000 ако предпочитате), но ето че е време и за първия официален поглед.

Филмът ще бъде показан на фестивала в Торонто – който между другото има доста впечатляващ „line up” – откъдето идва и снимката.

Андре Бенджамин като Джими Хендрикс в „All Is By My Side”

Въпреки че не сме изцяло убедени в актьорските способности на Андре Бенджамин (за разлика от музикалните му), не той ни притеснява най-много в този филм. Проблемът ни е в това, че „Hendrix’s estate” не разрешиха на продуцентите да използват оригинални песни на Хендрикс във филма. Вярно, че „Nowhere Boy” (посветен на Джон Ленън в годините преди „Бийтълс”), при който имаше същия казус, се получи, но тук положението е малко по-различно.

В крайна сметка, на феновете не им остава нищо друго, освен да се надяват, че историята на Хендрикс ще бъде представена достатъчно ангажиращо, а музикалните им апетити ще трябва да бъдат задоволени с кавърите, които е подготвил лично Бенджамин.

През 1966-та Джими Джеймс, неизвестен „backup” китарист, напуска Ню Йорк и заминава за Лондон. Година по-късно той се завръща като Джими Хендрикс. „All Is By My Side” внася трогателност и автентичност в историята за мъжа зад легендата и за хората, които го обичаха и вдъхновяваха.

Режисьор на „All Is By My Side” е Джон Ридли, а в ролите ще видим Андре Бенджамин, Имоджен Путс, Хейли Атуел, Ейдриан Лестър, Рут Нега и др.

Премиерата е на фестивала в Торонто.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *