За огромно наше щастие, премина времето когато целия интернет сякаш колективно беше попаднал в метаамфетаминовата халюцинация, която ни накара да прекараме часове наред гледайки и обсъждайки „Tiger King“. Миналата година обаче, във вихъра на манията около „краля на тигрите“, Холивуд реши, че тази мания ще продължи безкрайно и започва да развива няколко различни фикционализирани версии на същата история. Вече сме разказвали за проекта, в който Никълъс Кейдж ще изиграе Джо Екзотик, но наскоро разбирахме повече подробности за един от другите проекти, развит от NBC и Paramount.

Този вариант на драматизацията на документалната поредица на Netflix ще се фокусира върху Карол Баскин, в чиято роля ще влезе звездата на SNL Кейт Макинън, а Джо Екзотик ще бъде изигран от Джон Камерън Мичъл, който е с бетониран статут на легенда на queer киното заради ролята си в „Hedwig and the Angry Inch”. Лимитираният сериал е базиран на подкаста на журналиста Робърт МурJoe Exotic“, но въпреки името, историята всъщност се фокусира върху Карол Баскин в началото на кариерата й на защитник на застрашените големи котки, която разбира за съществуването на невероятния Джо Шрайвбогъл, който развъжда животните за собствена облага. Баскин поема на опасната задача да спре операцията на Екзотик, с което започва легендарната вражда между двамата.

За незапознатите няма да спойлваме как завършва враждата, която беше една от многото сюжетни линии в документалната поредица на Netflix. Интересно ще е обаче какъв ще бъде подхода на този сериал към Баскин, щом тя ще е главната героиня. Публиката на оригиналната поредица беше със силно смесени мнения за Баскин, как нейния парк е различен от този на Джо Екзотик и най-вече подозренията около неясната й роля в мистериозното изчезване на първия й съпруг. Кейт Макинън определено е любимка на публиката и е интересно дали сериалът ще използва тази добра воля, за да представи една по-симпатична версия на Баскин или напротив, ще играе срещу типа на Макинън.

Въпреки че признаваме, че всички герои от „Tiger King” са ексцентрични и луди и в началото бяха доста забавни за гледане, всъщност доста се пренаситихме от тях и имаме морални възражения към това да им обръщаме още повече внимание. Но Холивуд ще си е Холивуд и ще експлоатира всичко, към което публиката е проявила дори мимолетен интерес, до последната капка.

Сценарист и шоурънър на „Joe Exotic” ще бъде Итън Франкъл, работил по американския вариант на “Shameless”. Премиерна дата за сега не е обявена, но това е проекта, който е най-напред в развитието си, така че сигурно няма да отнеме много време преди да чуем още новини за него.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *