„Fifth Estate” - Бенедикт Къмбърбач и Даниел Брюл

След отлични изяви в театъра („Франкенщайн” на Дани Бойл) и филми като „Дама, поп, асо, шпионин”, „Боен кон” на Спилбърг и „Пропадане в мрака” (за който дори и тези, които не харесаха филма, признават, че се справи прекрасно) и с предстоящите си роли в оставащите две серии на „Хобит” (като гласа на Смог и Некроманта), в Оскаровата надежда „12 Years A Slave”, както разбира се, и в суперочаквания трети сезон на „Шерлок”, Бенедикт Къмбърбач е едно от най-горещите актьорски имена в момента.

Той е и една от основните причини да искаме да хвърлим едно око на посветения на Джулиан Асандж и WikiLeaks „The Fifth Estate”. Не ни разбирайте погрешно, историята (в известна степен) ни е любопитна, още повече че не сме много навътре с информацията, но предпочитаме да се запознаем по-подробно с нея в документалния „We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks” на носителя на „Оскар” Алекс Гибни, отколкото тук.

Добре де, не е само Къмбърбач, другите актьори, включващи Даниел Брюл, Дейвид Тюлис, Антъни Маки, Лора Лини и Карис ван Хоутен, също не са без значение. Освен това искаме да видим дали Бил Кондън ще успее по някакъв начин да се реабилитира за „Здрач”, нищо че на този етап това изглежда невъзможно.

Но да не се отплесваме. В началото на годината видяхме официална снимка от „The Fifth Estate”, на която видяхме как точно ще изглежда Къмбърбач като Асандж, а сега е ред да го видим и в действие в първия трейлър. Той също така ще ни даде представа какво точно може да очакваме като тон и стил.

http://www.youtube.com/watch?v=ZT1wb8_tcYU

Изглежда като приятно малко филмче – нещо в стил HBO, което не е лошо. Малко ни напомни на „Margin Call”, който не ни е супер любим, но ни беше симпатичен. Определено актьорите са това, което ни привлича най-много, и Къмбърбач изглежда като да прави много добра роля – смятаме, че просто заковава гласа и маниерите на Асандж, само дето е доста по-симпатичен от него.

Като допълнение, вижте и още две нови снимки:

Fifth Estate - Лора Лини и Стенли Тучи

Fifth Estate

The Fifth Estate” проследява ранните дни на WikiLeaks и събитията, които довеждат до публикуването на засекретена информация и избухването на световния скандал, както и превръщането на Асандж от кръстоносец в името на свободната информация в „пиян от слава параноик”, обладан от желанието на всяка цена да спечели „войната”.

Режисьор на филма е Бил Кондън, а в ролите ще видим Бенедикт Къмбърбач, Даниел Брюл, Дейвид Тюлис, Антъни Маки, Лора Лини, Карис ван Хоутен и др.

Премиерата е 11 октомври 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *