Не бихме казали, че сме супер заинтересовани, а от там и подробно запознати с цялата история около WikiLeaks и Джулиан Асандж, но не можем да отречем голямата важност на събитията, които се случиха (и продължават да се разиграват), и нямаме нищо против да получим малко допълнителна информация по темата, пък била тя и под формата на вероятно едностранчиво представен, не напълно акуратен и силно манипулиран филм.

Поради тази причина очакваме с интерес биографичния „The Fifth Estate” на Бил Кондън, в който ролята на Асандж се изпълнява от Бенедикт Къмбърбач (вече имахме възможност да бъдем уплашени от първата официална снимка), но преди да стигнем до него ни предстои да видим един малко по-различен и вероятно доста по-интересен филм.

Става въпрос за документалния „We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks” на носителя на „Оскар” Алекс Гибни, чиито първи трейлър загатва за един наистина дълбок поглед към темата. Вижте трейлъра, а веднага след това и първия постер.

http://www.youtube.com/watch?v=PUbav0DiwRs

We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks

Режисьор на „We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks” е Алекс Гибни („Client 9”, „Mea Maxima Culpa”, „Taxi to the Dark Side”), а премиерата е 24 май 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments