Борбата е безмилостно жестока...

Докато блокбастърът „Z-та световна война” вършее из международния боксофис, телеманите отсега се готвят за завръщането на друг голям undead-хит. Снимките на четвъртия сезон на рекордно успешния хорър сериал „Живите мъртви” („The Walking Dead”) започнаха през май и ще продължат поне до края на лятото, а първите нови епизоди ще видим чак през есента. Това, разбира се, не попречи на маркетинговия отдел на АМС да задейства отсега рекламната кампания, синхронизирайки я с предстоящия гийк-хепънинг Comic-Con, когато се очаква да видим и първите кадри от следващите зомби приключения на шериф Рик Граймс.

Най-напред беше пуснат готиният банер, който сме поместили по-горе. След това, буквално преди ден-два, се появи снимка на един изгладнял статист, вероятно „обработен” гримьорно от Грегъри Никотеро.

Walking Dead Seasn 4 - Walker

…а малко след това „изпълзя” и първият постер към четвъртия сезон, дело на известния и изтъкнат комиксов художник и автор Алекс Рос:

Walking Dead Season 4 - Comic Con poster

Реакцията ни към него, естествено, беше писък на възторг – не само защото сме зомби-маниаци, но и защото „Живите мъртви” продължава да е все така олдскул-фенски, отдавайки мрачен поклон към своя поджанр, балансирайки чудесно между драмата и ужаса. Всичко това автоматично ни подсети за първия постер на сериала, който беше сътворен от живата легенда Дрю Струзан, за когото пък писахме наскоро тук… Въобще, тресем се от фенбойщина, а животът е прекрасен, общо взето. Поредното доказателство за последното твърдение е тази страстна снимка на Глен и Маги:

Walking Dead Season 4

Направо се разтопихме от емоция, така че ще приключваме за днес… Само ще напомним в случай, че сте забравили: „Живите мъртви” е адаптация по едноименния комикс на Робърт Къркман и стартира през 2010 г. под ръководството на (вече бившия show-runner) Франк Дарабонт. Началото на следващия сезон, озаглавено „30 Days Without Аn Accident”, е предвидено за средата на октомври, а трейлърът към него ще видим още този уикенд, така че stay tuned!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Не се вълнувам особено.

    Още ги кълна тия кухари за мид паузата, която направиха на сезон 3. Защо? До нея нещата вървяха образцово, как се прави тв кино, но после започна такава циклофрения, че те яде да метнеш Библия по монитора. Просто не беше честно, майка.

    Да не говорим, че Губернатора е чудесен и ярък образ, но не заслужава още 1 сезон като главен лош. Той трябваше да си умре, както е в комиксите, че да могат „Канибалите“ да станат главен движещ мотив за единствените оцелели от касапницата в затвора – Шерифчето и чавето му.

  2. Губернатора не умира преди канибалите и е супер, че не умря и в трети сезон. Дано в четвърти е с катинарче, хохо.

  3. I stand myself corrected (+ спойлери): смъртта му е преди канибалите, но след смъртта на Джудит, така че ако ще мре като архизлодей, какъвто е, нека умре ефектно… and with a bang.