Няма как, тези дни почти всички (да не кажем направо всички) филмови новини по един или друг начин минават под знака на Comic-Con. Всъщност не сме съвсем сигурни дали новият трейлър и плакат на представляващия хибрид между художествено повествование и концерт „Metallica Through the Never” на Нимрод Антал са били показани там, точно в този им вариант, но няма и значение. Важното е, че филмът със сигурност присъства в програмата и късно снощи трябва да е бил представен от самите „Metallica” и появата на трейлъра е свързана със събитието.

Но да не се отплесваме излишно, на кой му пука как и къде е бил представен трейлърът, важното е, че има такъв, изглежда изключително любопитно и затвърждава позициите на филма като едно от най-очакваните културни събития до края на годината.

http://www.youtube.com/watch?v=MQDNGamrVDY

This is fuckin’ awesome! Изглежда ни сякаш „Metallica” са взели идеята си, която са правили вече няколко пъти по концерти с инцидентите и разпадащата се сцена, и са я извели на едно по-високо ниво.

Ако за този филм не се намери разпространител, който да го покаже у нас на IMAX… Не знаем, наречете ни както искате, но не Пеевски, не комунисти, не каквато и да е друга законова, политическа, социална или икономическа родна недомислица и несправедливост не биха могли да ни накарат да искаме да се махнем от тази държава, така както когато някой суперочакван филм не дойде на голям екран.

Но да не си разваляме доброто настроение от трейлъра и да не се вдигаме на протести още отсега, защото все още нямаме информация, дали филмът все пак няма да дойде. Засега ще си кротуваме и ще се надяваме, че все някой ще види изгода от това да го покаже – ако вземат да се занесат едно 50-60 хиляди зрители (колкото се събират на концертите на „Metallica” у нас) ще си е един доста сериозен боксофис.

А сега вижте и официалния плакат, който не е никак, ама никак лош, особено като се има предвид, че става въпрос за концертен филм.

Metallica Through the Never - плакат

Премиерата на „Metallica Through the Never” ще бъде на 27 септември 2013 в IMAX и на 4 октомври в обикновените киносалони.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *