Като изключим едно леко споменаване в новината, че Пол Макгигън замества Шон Леви като режисьор на „Франкенщайн”, повече от две години не сме писали нищо за предстоящата екранизация на комикса на Кевин Гревиу „Аз, Франкенщайн” („I, Frankenstein”) и честно казано, го бяхме позабравили.

С преполовяването на 2013-та обаче и с наближаването на премиерната дата на филма, която е 24 януари 2014-та, очакванията са да започнат да изскачат рекламни материали, които да ни припомнят за него и точно това се случва в момента с първата официална снимка (представена от EW) на Ерън Екхарт в ролята на модерната инкарнация на чудовището на Франкенщайн.

„Аз, Франкенщайн” - Ерън Екхарт

Вече сме виждали неофициални снимки на Екхарт като чудовището и бяхме подготвени, че няма да е много грозен, но това вече е прекалено – прилича ни на някакво кораво копеле (на „Наказателят” или друг подобен персонаж), което е преживяло една-две битки, които са му оставили няколко белега тук-там и ако не знаехме, че това е творението на д-р Франкенщайн никога не бихме се досетили.

Чудим се дали пък това не е някакъв момент, преди превръщането му в класическото чудовище, което познаваме? На този етап можем само да спекулираме и за отговор на  въпроса ще трябва да почакаме още малко – има слухове, че трейлър на филма ще се появи следващата седмица на Comic-Con, но дали и ние ще можем да го видим, не е ясно.

В добавка вижте и един „motion poster” на филма, който не е нищо особено, но поне е по-различен от стандартните плакати.

„Motion poster” на Ерън Екхарт от „Аз, Франкенщайн”

В „Аз, Франкенщайн” известното чудовище е доживяло до днешни дни и работи като частен детектив в „мрачен, готически метрополис”, където се забърква във „вековна война между два безсмъртни клана”. Адам е преследван от демони, които искат да научат тайната на неговото сътворение, за да могат да създадат своя собствена армия от реанимирани трупове.

Режисьор на „Аз, Франкенщайн” е Стюарт Бийти и освен Ерън Екхарт като Адам, в него ще видим Бил Най като злодея, Сократис Ото като дясната му ръка, Ивон Страховски като отдадена на работата учен, която работи за демоните, Миранда Ото като кралицата на гаргойлите, които помагат на Адам, и Ейдън Йънг като д-р Франкенщайн.

Премиерата на филма е 24 януари 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Какъв е тоя секси Франкенщайн звяр, бе? Тия се гаврят вече.