Пол Макгигън

Очевидно докато постановката на Дани Бойл „пътува” виртуално по света и Джони Лий Милър и Бенедикт Къмбърбач си разменят ролите на Франкенщайн и Създанието, разни щатски компании отново генерират конкуриращи се проекти.

В началото на следващата година ще излезе филма на Стюарт Бийти „I, Frankenstein”, с Ерън Екхарт в главната роля (и модернизиран сюжет, пренесен в съвремието ни) и ако може да се вярва на слуховете, точно този проект е поуплашил Шон Леви („Жива стомана”), който както искаше да създава нова адаптация по романа на Мери Шели под шапката на 20th Century Fox, с „моушън-кепчър” (светещите точки, с които е облечен обикновено Анди Съркис, за да участва във филмите на Питър Джаксън) и голям бюджет, така се оказа, че отстъпва режисьорското столче на Пол Макгигън.

В коментари по повод работата си върху сценария на Макс Ландис, Леви споменава суми, които варират от 35 до 70-80 милиона долара и очевидно разсъждава какъв различен акцент да открие в историята – избира да обърне особено внимание върху отношенията на Игор и Виктор Франкенщайн. В случай на „стесняване” на бюджетните рамки трябва да се внимава много, наистина много за абсолютно правилен кастинг, твърди режисьорът. Но може би Fox са държали прекалено упорито на „скромен подход” към класическата история, въпреки амбициите на Леви за филм със значителен бюджет – и той се оттегля.

Пол Макгигън има опит, „The Reckoning” и „Късметът на Слевин” са сред по-известните негови филми, а в послединте години работи основно по телевизионни проекти, сред които епизод от мюзикъл-поредицата „Smash” и няколко от филмите с „модерния” Шерлок на Марк Гатис и Стивън Мофат. Носят се слухове, че Fox си представят sci-fi-версия по романа на Шели, с основни теми – приятелство и изкупление, но липсват повече детайли. Не е известно и дали Макгигън ще работи по започнатия сценарий, както и дали Ландис остава в екипа.

Борбата между няколкото Франкенщайн-проекти гарантира едно – разнообразие! И доволно потриване на ръцете на почитателите на класическите хорър-филми, които съвсем не липсват в екипа на Операционната.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Аз съм за един хубав „моушън-кепчър“ със или без Анди Съркис – да не би Брат Пит да се справи лошо като Бенджамин Бътън? Хайде най-накрая да направят един реалистичен прочит на романа. Откога го чакам това, защото и Робърт ДеНиро, въпреки другите достойнства на филма, си е далече от физическите дадености на Създанието.

  2. Вярно, че не е бил с цялото тяло – поне, което съм гледал от мейкинга. Негова е главата и врата, но все пак… Мисля си, че повечето от актьорите биха се справили със задачата, но иначе биха отказали, защото тази им дейност не биха я номинирали за Оскар. 😉 😉 😉