Хобит: Пущинакът на Смог

Доста вода изтече от предизвикалия смесени реакции „Хобит: Неочаквано пътешествие” и фенските страсти около него (в по-голяма или по-малка степен) вече се поохладиха и всички – без значение от коя страна на барикадата се намират – са обърнали поглед към предстоящия „Хобит: Пущинакът на Смог”, чиито трейлър е първият важен индикатор какво можем да очакваме от филма.

Тези, които обявиха първия „Неочаквано пътешествие” за пълна трагедия, имат надежда за поне някакво подобрение, а тези, според които той е верен на духа на романа на Толкин и достойно продължение на „Властелина”, искат Джаксън да запази същия стил и просто да се насладят на втората част от приключението.

That my lad… was a dragon!

Честно казано, не очаквахме да го покажат Смог – вярно, че не е целият, но все пак… Мислихме, че най-много ще видим я око, я крило, я опашка. Не изглежда зле.

Що се касае останалото, струва ни се, че по-доволни ще са тези, които харесват „Хобит: Неочаквано пътешествие”. Или поне ние не виждаме нищо, което да е като подобрение. Все същия „goofy“ стил и все същите дразнещи (или нека да кажем ненужни) герои, към които дори се присъединяват и нови – не виждаме как Леголас и Тауриел ще допринесат с нещо друго за филма, освен да го разводнят и да му развалят ритъма, а Люк Евънс, каква изненада, е по-зле и от Орландо, което си е постижение.

В крайна сметка, въпреки че по-голямата част от нас не остана супер разочарована от първия филм (изключение прави Начев), не сме никак развълнувани за „Хобит: Пущинакът на Смог”, а това е жалко. Помним как се бяхме надъхали за „Двете кули„, чиито трейлър лансира използването на преоркестрираната версия на „lux aeterna“, която ни преследва от хиляди реклами и до днес.

Първият плакат, снимки и повече подробности за „Хобит: Пущинакът на Смог” може да откриете в новините ни до момента.

Режисьор на „Хобит: Пущинакът на Смог” е Питър Джаксън, а в ролите са Мартин Фрийман (Билбо), Йън Макелън (Гандалф Сивия), Кейт Бланшет (Галадриел), Илайджа Ууд (Фродо), Анди Съркис (Ам-гъл), Люк Евънс (Бард), Хюго Уивинг (Елронд), Орландо Блум (Леголас), Еванджелин Лили (Тауриел), Кристофър Лий (Саруман), Иън Холм (Стария Билбо), Стивън Фрай (Старейшината на Езерния град), Лий Пейс (Трандуил), Бенедикт Къмбърбач (Смог / Гласът на Некроманта), Силвестър Маккой (Радагаст) и като джуджетата Марк Хадлоу (Дори), Джед Брофи (Нори), Адам Браун (Ори), Питър Хамбълтън (Глоин), Джон Калън (Оин), Дийн О’Горман (Фили), Ейдън Търнър (Кили), Джеймс Несбит (Бофур), Стивън Хънтър (Бомбур), Уилям Киршър (Бифур), Кен Стот (Балин), Греъм Мактавиш (Дуалин), Ричард Армитидж (Торин Дъбощит) и Били Конъли (Даин от Железните планини).

Премиерата е 13 декември 2013.

Update: Вижте и няколко снимки с висока резолюция.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Повече екшън и епични кадри ще има, но за съжаление всичко изглежда като видео игра. Нищо общо със суровия реализъм на битката за Шлемово Усое. Леголас всъщност не е лоша добавка, нямам нищо против да гледам повече елфи и да ме занимават с техните дилеми, дали да се намесят във войната, или да си отплават към Валинор. Люк Евънс каза две думи и си пролича актьорската му некадърност. 😀 Драконът си е як, абе съгласен съм с вас. Ще отида да го гледам, но няма да очаквам повече от това новото детско-Epic.

  2. Ъ, чи ко му’й на Евънс, бе?! 😀
    Орльо е само за такива роли, а Еванджелин Лили нямам против да я гледам, където и да е.
    Драконът не струва, и филмът не струва,… и Jаксън и той не струва. 🙂

  3. След сцената с окото очаквах доста повече от дракона. Нещо не ме кефари.

  4. „Люк Евънс, каква изненада, е по-зле и от Орландо, което си е постижение“!!! мухахахахахаа – много Вярно!!! А мойто Драконче не говори – още… 🙂

  5. Той драконът тук още не е дракон. Тук още мяза на Годзила – няма криле. ;р Ще го видим по-нататък (за предпочитане с английски акцент, нали Svetly ;pP)