Николас Уиндинг Рефн

Комиксът от началото на 90-те, подписан от Джон Уогнър и нарисуван от Артър Рансъм, вероятно ще се сдобие с режисьор, за да се появи и на големия екран. Правата за собственост на адаптацията са на DreamWorks и именно с тях преговаря Николас Уиндинг Рефн, за да се захване (евентуално) с планиране и регулиране на приличен брой убийствени стремления.

Засега заглавието е фиксирано като „Button Man: The Killing Game”, което означава, че началото ще се постави със старта на поредицата, представяна в британското издание 2000 AD – книга първа, нали, има още три, както се досещате, и има потенциал за „франчайз”. Пък и киновариантите на комикси (и героите им, в комбинации) много вървят напоследък, че и „рибуути” им правят…

Сюжетно играта се завърта около наемника Хари Екстън, който се включва в много незаконен, „ъндърграунд” и психарски спорт – всеки от „Button Man”-ите се подчинява на някой от кръга играчи, мистериозните „Voice”-ове, които залагат внушителни суми на това кой кого ще очисти. Тази работа я вършат наемниците по между си – или се избиват, или отсичат по две стави от пръст на онзи от съперниците си, когото хванат като пленник. Който остане с три пръста – също е ликвидиран като загубил в играта. Тайната на Екстън е, че е безмилостен убиец, и който „играе” с него – може да забогатее наистина впечатляващо. Само че в момента, в който решава да се махне, този специален „Button Man” осъзнава, че единственият изход е… Смъртта.

Звучи съвсем в стила на Рефн, не мислите ли? Убедени сме, че ще се справи, ако намери време в интензивния си график. Ще поддържаме информираността ви относно проекта и „бъдещите творчески планове” на режисьора.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *