Поверително от Ел Ей

Докато чакаме новини за „L.A. Noir” (за който знаем, че са одобрени първите 6 епизода, но все още не е ясно кога ще е премиерата) научаваме, че за пореден път се планира ТВ сериал по класиката „Поверително от Ел Ей”, най-добрата екранизация – by far! – от така наречения „L.A. Quartet” на Джеймс Елрой.

Поверително от Ел Ей” е един от любимите ни филми не само в жанра, но и въобще, така че не изпитваме огромни желание да го видим съсипан от посредствен сериал, а поне на пръв поглед шансовете да е на нивото на филма или романа не са особено големи. От друга страна, самият Джеймс Елрой подготвя тази нова екранизация (с помощта на „New Regency”), която трябва да е своеобразно продължение на филма. Според Deadline Елрой не се интересува от стандартната ТВ процедура – одобрение и заснемане на пилот, от който може да се получи сериал, а може и никога да не види бял свят, а иска направо да започне работа по първите епизоди.

Това не е първият опит да се направи „Поверително от Ел Ей” сериал – след успеха на филма беше заснет пилот с участието на Кийфър Съдърланд, но доколкото разбираме (ние все още не сме го гледали и не тръпнем от желание), не е голяма изненада, че сериалът така и не се е получил. Като че ли този път шансовете са по-големи, но дори и „Поверително от Ел Ей” да не се получи, Елрой подготвя още една ТВ изява – „FX” вече обмислят негова идея по романа му „Shakedown”, чието действие се развива през 50-те, отново в Лос Анжелис.

Всичко това означава, че в не особено далечно бъдеще може да видим не един, а два сериала на Джеймс Елрой. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *