Досега не сме представяли новия филм на Александър Пейн „Nebraska”, но с наближаването на премиерата му на тазгодишния фестивал в Кан и с появата на първите официални кадри от филма, явно е крайно време да поправим този пропуск.

Nebraska” е историята на застаряващ алкохолик, който смята, че е спечелил един милион долара и само едно (доста дълго) пътешествие от Монтана до Небраска го дели от голямата му печалба. Семейството му е крайно против цялата идея и не вярва, че той действително е спечелил голямата награда, но въпреки това синът му, с когото не са особено близки, е принуден да го придружи и да се погрижи, че всичко ще е наред. Това дава възможност на отдавна изгубили връзката си баща и син да поправят грешките в миналото си.

В главните роли на Уди и Дейвид Грант са Брус Дърн и Уил Форте и точно тях виждаме на вече споменатите снимки.

Nebraska - Брус Дърн и Уил Форте

Nebraska

Nebraska

Както ясно си личи от по-горните снимки, филмът ще е черно-бял, каквито бяха първоначалните планове. Имаше известно съмнение – „Paramount” обявиха, че от финансова гледна точка няма да си заслужава да се снима на черно-бяла лента и принудиха Пейн да снима цветно. Според режисьора, който коментира въпроса през 2011, „филмът ще е черно-бял по кината, на DVD и онлайн streaming, а ако им трябва цветна версия за ТВ сделките им, ще я имат”.

Ето какво споделя Пейн с USA Today, които разпространиха първата снимка:

„Сценарият на „Nebraska” беше готов още преди „Отбивки”. Но след него не исках веднага да правя още един филм за пътуване. Беше ми писнало да снимам хора в коли. Сериозно. Ужасно е. Но след „The Descendants” се върнах към тази история.”

След което добавя следната шега (или поне предполагаме, че е шега):

„Следващият ми филм ще е исторически. Действието ще се развива преди създаването на автомобила.”

Nebraska” ще е част от тазгодишната селекция на Кан, а ограниченият му показ по американските кина започва на 22 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Студийни педерастчета, ще карат доказан артист като Пейн да прави компромиси с визията на ниско бюджетния си филм. Използването на черно-бялата драматургия да не е просто, ей-така случайно избрана, че да може да се промени изведнъж след като проекта вече е green light-нат и то по време на снимките, само защото някой си малоумен studio guy иска да спечели някой и друг долар повече. А, специално „Paramount”, какво се оплакват, много добре знаем кои летни супер хитове са техни и колко пари им донесоха. Все може да си позволят и те един арт, не-толкова финансово рентабилен филм като „Небраска“ да бъде в black&white във всички копия. И който, обаче ако се намърда в Oscar seasоn-а (както става с всеки филм на Пейн) ще донесе още повече пари. Както казва Карл Денъм в един доста подценен (в крайна сметка) blockbuster: What are you, an idiot? Do you think they ever asked Cecil B. DeMille if he wasted his time on nudie shots? No! They respected the filmmaker! They showed some class! Not that YOU would know what class is, you cheap lowlife! Дразня се от факта, че шедьовър на братя Коен „The Man Who Wasn’t There“, например има шибана цветна версия, която се върти по TV1000. Гавра, гнусна финансово пропагандна, автентично студийна гавра с авторите!!!

    „Отбивки“ е велик филм, един най-любимите ми филми на всички времена. Джак и Майлс може би, са най-най-реалистичните персонажи, които някога съм виждал на голям екран. Обожавам „Sideways“! Пейн е един от най-добрите екзестенциалисти в киното. Интересно е, че тази година Спилбърг е президент на журито в Кан. Дали темата на „Небраска“ (баща отчужден от сина си) няма да е най-близко до Стиви от всички филми в конкурсната програма ? Предстои да разберем.

  2. Съгласен съм. Да се показва цветна версия на филм специално мислен да е черно-бял, е престъпление, което трябва да се наказва.

    И на мен ми е любопитно за Спилбърг, Кан и „Небраска“. 🙂