Преди близо година изразихме надеждите си да се осъществи поне един от двата подготвяни проекта във вселената на „Hellraiser” – римейка на първия филм на Клайв Баркър и сериал, който да развие митологията. След като по-рано този месец получихме информация, за новата филмова версия, то сега е време да обърнем внимание и на телевизионния вариант.

Радваме се, че продуцентите не са загърбили плановете и вече имаме потвърждение, че HBO ще се заемат с този проект. Част от епизодите, в това число и пилотният, ще бъдат режисирани от Дейвид Гордън Грийн, който успя да вдъхне живот на класиката на Джон Карпентър „Хелоуин“ преди две години и чието продължение се очаква през есента.

Над сценария на новия „Hellraiser” сериал ще работят Марк Верхайден („Battlestar Galactica”, „Heroes”) и Майкъл Дохърти („Trick ‘r Treat”, „Krampus”). Както вече споменахме, идеята е да се развие вече установената митология за Пинхед и ценобитите и да се разкажат нови и ужасяващи истории. Авторите обещават, че вече съществуващите филми няма да бъдат игнорирани, а просто ще бъдат представени други герои. Продукцията на HBO няма да има нищо общо с подготвяния от Spyglass римейк.

Припомняме ви, че в основата на „Hellraiser” франчайза стой Пинхед и най-разнообразни гротески ценобити, които биват повикани от любопитни хора чрез пъзел кутията на Лемаршан. Желанията на нещастните души винаги са комбинирани с много болка и страдания, а самите те са завлечени в най-дълбоките кътчета на Ада, обречени на безкраен тормоз.

Все още няма информация за какво ще се разказва в новия сериал, но Верхайден и Дохърти имат огромна база от комикси и разкази, от които да черпят вдъхновение. Ние все още се надяваме на антологичен формат и всяка серия да разказва различна история, но ще почакаме за официална информация.

Най-голямото притеснение на този етап е кой ще поеме иконичната главна роля, защото Дъг Брадли успя да изгради Пинхед, който много трудно може да бъде заместен или имитиран.

Признаваме си, че нямаме кой знае какви очаквания, но със сигурност ще следим развитието с интерес.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. HBO e чудесно място за Пинхед, а с Грийн начело би трябвало нещата да са чук. Стискам палци за АДски добър филм и още по-интересен сериал.

  2. Айде просто да се случи най-сетне – филм, сериал, рок опера ебати, ама ми писна от тия дългогодишни слухове, които толкова време не доведоха до нищо 🙁

    1. Bceки път съм разочарован, когато видя, че си коментирал 😀

    2. Като гледам сега и двата проекта се движат напред… има надежди най-после нещо да се случи 😀