„Ice Station Zebra” от 1968

„Несигурност” е второто име на киноиндустрията – и въпреки че сериозно се коментираше ангажимент на Кристофър Маккуори за поредната „невъзможна мисия” на вечния Том, докато нещата там очакват потвърждение, Warner Bros. са решили да поверят в ръцете на Крис сценария и режисурата на дълго подготвян римейк. Оригиналът на „Ice Station Zebra” от 1968 година е дело на MGM и в него участват легенди като Рок Хъдсън, Ърнест Боргнайн, Патрик МакГуън и Джим Браун. Превърнал се в хит, за филма се говори като за начало на звездната кариера на мистър Хъдсън.

Историята е по романа на Алистър Маклийн от 1963 година – за задачата на екипажа на щатска подводница да стигне до тайна база в арктическите ледове и важен фотоматериал преди руснаците. И както във всяка подобна мисия, оказва се, че на борда има предател и той саботира мисията. Днес, 50 години след създаването на литературния оригинал, можем да се обзаложим, че ще се наложат сериозни ъпдейти, свързани с актуалностите на епохата. Преди няколко години Дейвид Гордън Грийн се е пробвал да прави сценарий по идеята за Warner Bros. – очевидно без резултат.

Въоръжим ли се с търпение, скоро ще стане ясно дали, какво и кога ще „заработи” Маккуори в Холивуд. И дали няма (случайно) да качи на борда на подводницата… Том Круз?! (както им е тръгнало…) А дотогава: „винтидж” спомен с „old fashioned” трейлър от едното време.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. По-добре да не правят! Гледах филма преди няколко месеца и потвърждавам, че е истинска класика, годинките никак не му пречат.