Отдаване не бяхме чували нищо за подготвяното от Рандал Уолъс и Мел Гибсън продължение на „Страстите Христови” и честно казано, смятахме, че то е потънало в забрава. От последните новини около проекта измина повече от година, през която Гибсън беше реабилитиран пред Холивуд с номинации за „Оскар” за „Възражение по съвест”, влезе в списъците с режисьори, желани за комиксов блокбастър (едва ли не най-ценното нещо в момента) и получи роля в продължение на хитова комедия, което реално му дава възможност да продължи в адски много нови, различни посоки.

Явно обаче религиозната му отдаденост, на която дължим „Страстите Христови” (и която лично според нас в определени моменти минава границите на нормалното и граничи с фанатизма), все още не го е напуснала и той не е изоставил идеята за продължение, озаглавено „The Resurrection“, което ще се фокусира върху събитията около възкресението на Исус Христос. Това, което не знаехме досега, е дали Джим Кавизъл, който изигра Исус в първия филм, също ще възкръсне за ролята. Изглежда, че да.

В интервю за  USA Today, Кавизъл потвърждава завръщането си и освен това прави доста смела прогноза за предстоящия филм:

Има неща, за които не мога да кажа нищо и които ще шокират зрителите. Страхотно е. Ослушвайте се за новини. Няма да ви кажа как ще го направи [Гибсън], но ще ви кажа, че филмът ще бъде най-големият в историята. Толкова е добър.

Ние пък ще направим една прогноза и ще кажем, че „The Resurrection“, ако въобще бъде направен, няма да изкара и една трета от приходите на „Страстите Христови”, който продължава да е най-касовият „rated  R“ филм в Щатите на всички времена, с приходи от 370,7 млн. долара.

Иначе, за пореден път ще кажем, въпреки че сме големи почитатели на „Страстите Христови” (за някои от нас това е най-добрият режисьорски филм на Гибсън) и ни радва  фактът, че Джим Кавизъл ще се завърне, тъй като беше прекрасен в ролята на Исус, никак не сме развълнувани от перспективата да видим „The Resurrection“ и 1 000 пъти повече предпочитаме да видим продължение на „Апокалипто”.

Ще се ослушваме за всякакво развитие около проекта, а повече подробности за него може да откриете в предишните ни новини по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Искам Гибсън да направи филма за викингите, за който се говореше преди доста години.

  2. Стига с тия християнски фентъзи експлойтейшъни бе… искам и аз филм за викинги 🙁

    1. Ще правят,, Каубой Нинджа Викинг “

  3. Пичове, като имате мерак за викингски филм, имате ли някво мнение за сериала по хисторито ? Освен тва нали се говореше, че филм за цар Борис щеше да снима тоя палавник, там какво се случи ?

    1. Всъщност Каляон. И този слух беше пуснат по пързалката от „24 часа“. След това препостването му от знайни и незнайни сайтове плюс фейсбук роди едва ли не „проект“ който ей ся тръгва… от утре или петък.

  4. Това за цар Борис ми се струва страшна глупост и тотално непотвърден слух, дано не се занимава с такива глупости и да се концентрира над други, далеч по-смислени неща.

    PS Сериалът „Викинги“ не съм гледал, а и не мисля.

    1. От завоеванията на великите български царе биха се получили доста сносни епични исторически филми, ако бъдат направени като хората, а и на западната публика средновековната история на Балканите е напълно непозната и има реализируем потенциал в такъв проект. Друг е въпроса дали на някой ще му се занимава с нещо толкова амбициозно

  5. Браво на Гибсън. Страсти Христови е невероятен филм. Съвсем нормално, че стана неоспорим хит и най- касовия филм. С нетърпение очакваме продължението. А дали ще има продължение на Апокалипто не ме вълнува толкова, въпреки че и той не беше лош но със Страстите никой не може да се мери. Дано продължението да излезе по-скоро.