Update: Знаехме, че трейлърът на „Играта на Ендър” се очаква другата седмица, но друго си е да го чуеш от Харисън Форд и Аса Бътърфийлд и макар да не си падаме по „trailer announcement” клипове, точно този нямаше как да пропуснем, За разлика от много подобни клипове, където разни „звезди” се правят на интересни, този път получаваме съвсем стандартното представяне от страна на двамата актьори и слава богу. Но освен това виждаме и тренировките при нулева гравитация… Повече на 7 май.

–––––
Добрата новина е, че следващата седмица най-накрая ще видим първия трейлър на „Играта на Ендър” (спокойно може да се каже, че чакаме този филм точно две десетилетия) и освен ако не е ужасно тийзърски, най-вероятно ще получим сравнително добра представа как ще изглежда екранизацията на класическата фантастика на Орсън Скот Кард. Лошата новина е, че с натрупаните огромни очаквания шансовете да се разочароваме не са никак малки. Ще видим.

А дотогава имаме поредната снимка, която да подклажда нетърпението ни. Вече сме виждали самия Ендър (Ейса Бътърфийлд), както и Петра (Хейли Стайнфелд) и полковник Граф (Харисън Форд), а сега е ред на Бен Кингсли в ролята на Мейзър Ракъм, един от по-важните учители на Ендър, както и легендарен командир-ветеран, вече влизал в битка с извънземните. Ето какво казва самият сър Бен за впечатляващия си герой:

„В сценария, който според мен е прекрасно написан, ясно си личат авторитетът и мистерията. В историята доста се говори за него, още преди да го видим – чуваме за него от новобранците и от останалите офицери – и това е много полезно за подготовката.”

Бен Кингсли като Мейзър Ракъм в „Играта на Ендър”

Вижте и официалния синопсис на филма и имайте предвид, че сме се опитали да спазваме имената и термините от българския превод на романа, но може да има и разминавания:

В близкото бъдеще враждебна извънземна раса напада Земята. Единственото спасение на човечеството е героизмът на легендарния командир на Международния флот, Мейзър Ракъм (Бен Кингсли). Подготвяйки се за следващата атака, уважаваният полковник Граф (Харисън Форд) и Международните войски  вербуват и обучават най-надарените деца, за да намерят следващия, бъдещ Мейзър. Така Ендър Уигин (Ейса Бътърфийлд), стеснително, но гениално момче, е изтеглен от училище и записан във военния елит.

Пристигайки във Военното училище, Ендър бързо се усъвършенства и овладява все по-сложни военни игри, печелейки и уважението на останалите ученици. Скоро Ендър е избран от Граф за следващата голяма военна надежда и момчето е прехвърлено в Командирското училище. Там негов учител е самият Мейзър Ракъм, който го подготвя за епична битка, която да реши съдбата на Земята и да спаси човечеството.

Режисьор на „Играта на Ендър” („Ender’s Game”) е Гавин Худ, а в ролите ще видим Ейса Бътърфийлд (Ендър), Хейли Стайнфелд (Петра Арканян), Харисън Форд (Хайръм Граф), Бен Кингсли (Мейзър Ракъм), Абигейл Бреслин (Валънтайн Уигин), Виола Дейвис (Гуен Андерсън), Брендън Мейър (Стилсън), Арамис Найт (Бийн), Мойзес Ариас (Бонсо Мадрид), Джими Пинчак (Питър), Сураж Партасарати (Алей), Конър Керъл (Бърнард) и Кайлин Рамбо (Динк Мийкър).

Премиерата на филма е 1 ноември 2013.

Повече подробности за проекта можете откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *