Това не е първият ни поглед към „Играта на Ендър”, но определено е първият истински, качествен кадър и направо не можем да повярваме, че виждаме не само Ейса Бътърфийлд като Ендър, но и Харисън Форд!

Харисън Форд и Ейса Бътърфийлд като Ендър

Дори и за незапознатите с романа на Орсън Скот Кард, екранизацията на „Играта на Ендър” би трябвало да представлява сериозен интерес – истинска „hardcore” фантастика по награден с „Хюго” и „Небюла” роман, режисьор и сценарист е Гавин Худ, продуценти са Роберто Орси, Алекс Курцман и самият Орсън Скот Кард, а в главните роли са Ейса Бътърфийлд, Хейли Стайнфелд, Бен Кингсли, Абигейл Бреслин, Виола Дейвис и разбира се, Харисън Форд.

Дори и огромни, верни фенове на Форд като нас не могат отрекат, че напоследък не му върви с ролите и филмите. Не е изненада, даже е нормално за актьор на неговите години, но определено е жалко за актьор от неговия ранг. Горната снимка обаче ни навежда на мисълта, че може би най-накрая – за първи път от доста време насам – ще го видим в добра роля и як филм. И при това фантастика…

Warning: Null G beyond this line

Ето какво казва Гавин Худ за подхода към екранизацията и за разликите с романа:

„Обсъждах го надълго и нашироко с Орсън и взехме решение да съберем историята в една година, за да използваме един и същи актьор от началото до края…Искахме да е някъде около 12, на което Ейса пасва идеално. Когато седнеш да гледаш филм за два часа, точно си свикнал с актьора и изведнъж е някой друг, който трябва да е същия герой, но ти знаеш, че е друг актьор… Но краят – и сложните морални въпроси, които повдига – това е една от причините да обичам книгата. Обещавам ви, че този край определено ще го има.”

Отлична новина. И между другото, само на нас ли ни се струва, че „Warning: Null G beyond this line” би било отличен таглайн? Малко като „Here be dragons”, но много, много по-яко.

Режисьор на „Играта на Ендър” е Гавин Худ, а в ролите ще видим Ейса Бътърфийлд, Харисън Форд, Хейли Стайнфелд, Бен Кингсли, Абигейл Бреслин, Виола Дейвис, Брендън Мейър, Арамис Найт, Мойзес Ариас, Джими Пинчак, Сураж Партасарати, Конър Керъл и Кайлин Рамбо.

Премиерата на филма е 1 ноември 2013.

Повече подробности за проекта, можете да научите в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Една от любимите ми книги! А този филм го чакам от има няма 10-тина години (в смисъл, че винаги съм се надявал да филмират книгата).