От глупав по-глупав

Ако някой някога реши да се допита до нас, ще гласуваме с две ръце против продължения на комедиите на Джим Кери. Нищо не казваме за филмите, в които персонажите му са причудливи, странни, ексцентрични характери – и именно заради „Блясъкът на чистия ум”, „Човек на луната” и „Шоуто на Труман” не сме го зачеркнали тотално и веднъж завинаги! Ала реши ли да участва в обикновена комедия, за „ширпотреба” – Кери се превръща в неудъжимо торнадо.

След като „Пингвините на Мистър Попър” направиха световен боксофис към 185 милиона долара, може би звучи логично новината, че братя Фарели, Джим и дори Джеф Даниелс ще се заемат с втора част на „От глупав по-глупав”. След като вече я има и предисторията за техните герои („От глупав по-по-глупав: Когато Хари срещна Лойд”), 17 години след първото недоразумение се замисля второ! Даниелс е на 56, Кери – на 49 години – нали вече може да си представите картинката на умствено изостанали и застарели едновремешни приятелчета, които се опитват – какво – да се правят на шегаджии, да си погаждат мръсни номера, да се държат като недорасли момчета? WTF?

Може би опит за спасение на начинанието, Фарели са се оттеглили от сценарния ангажимент и са го прехвърлили на писачите на „Пингвините…” Шон Андерс и Джон Морис. Теоретично снимките могат да започнат в момента, в който графиците на Джим Кери и Джеф Даниелс се синхронизират. Единственият сигурен ангажимент на Кери в близко бъдеще е проекта „Burt Wonderstone” в екранен дует със Стив Карел.

Само за сравнение ще споменем още два боксофис резултата – оригиналният „глупашки” филм прави световен боксофис 247 милиона долара, докато вторият „изстрел” към същата публика с по-младия актьорски състав от 2003 година събира само 39 милиона долара. Нали се сещате какъв огромен риск са решили да поемат Фарели-Кери-Даниелс? Но пък, от друга страна няма да се учудим, ако старите номера вземат, че минат пред новата тийнейджърска публика… О, времена, о, нрави!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *