Джейсън Кларк

Още миналата седмица се носеха слухове, че Джейсън Кларк („Враг номер едно”, „Беззаконие” и десетки други) ще участва в предстоящото продължение на „Възходът на планетата на маймуните”, „Dawn of the Planet of the Apes”, но сега получаваме официално потвърждение (чрез Heat Vision). Засега не се знаят много подробности за героя му, да не кажем никакви, но явно става дума за главна роля, каквато и да е тя.

Това продължение (на неочаквано приятен и добре направен блокбастър римейк, кой да предположи!) претърпя доста промени, но изненадващо, продължава да изглежда доста обещаващо.

Първо режисьорът Рупърт Уайът напусна продукцията, но пък беше заменен с Мат Рийвс, който (поне според нас) е отличен избор. Наскоро Уайът сподели, че причината да напусне е „големи творчески различия”, но е благодарен, че „20th Century Fox” въобще са го наели за първия филм, и смята, че Мат Рийвс е „кинотворец, при това много добър”.

След промените зад камерата, към края на миналата година стана ясно, че Джеймс Франко вероятно няма да участва в „Dawn” и дори предполагаемата му кратка поява като че ли се е провалила след напускането на Уайът. Но сега разбираме, че Кларк ще поеме главната (човешка) роля и нямаме абсолютно никакви забележки – качествен актьор е и отдавна заслужава голяма роля в блокбастър.

Покрай обявяването на Кларк стана ясно още, че действието на „Dawn” ще се развива 15 години след събитията от първия филм. Единствената друга подробност, която знаем за сюжета, е за „група учени, които се опитват да оцелеят в Сан Франциско”. Надяваме се скоро да получим истински официален синопсис.

За финал искаме да използваме възможността да споделим един потенциален бъдещ проект на Рупърт Уайът, който е доста интересен заместник на отпадналото продължение. Още не е съвсем сигурно (ако проектът се потвърди обещаваме при първия повод да му посветим отделна новина), но има възможност Уайът да режисира екшън трилъра „The Equalizer” по едноименния сериал от 80-те. Носеха се слухове, че режисьор ще е Николас Виндинг Рефн, но сега доста упорито се говори за Уайът. Единственото горе-долу сигурно име е Дензъл Уошингтън за главната роля на бивш таен агент, който се опитва да изкупи грешките в миналото си, като помага на нуждаещите се.

Но както споменахме, „The Equalizer” е леко несигурен проект и след като през 2011 Пол Хагис и Ръсел Кроу не успяха да го осъществят, не е сигурно, че Уошингтън и Уайът ще успеят. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *