Върху Трон 3 се работи от години, но едвам наскоро филмът се сдоби с достатъчно инерция, че да стане реалност. Oфициално озаглавеният Tron: Ares вече намери режисьора си в лицето на Йоаким Рьонинг (Карибски пирати: Отмъщението на Салазар, Господарката на злото 2) и се очаква да започне снимки идните седмици. Звездата ще бъде Джаред Лето в мистериозната роля на Арес и сега тепърва получаваме новини за останалите актьори, които ще запълнят състава.

Първи сред тях е Еван Питърс. Откакто X-Мен поредицата, в която той игра Куиксилвър, приключи с Тъмния феникс, единствената значителна роля на Питърс бе в забравимия Monster: The Jeffrey Dahmer Story, където той влезе в кожата на известния сериен убиец. Доста по-развълнувани сме за кастинга на Грета Лий, която е абсолютно възхитителна в тазгодишния Past Lives – може би най-добрия филм на годината засега.

Но най-интересният кастинг на този етап е този на Джоди Търнър-Смит във все още неизвестна роля. Младата актриса ни допада заради ролите си в проекти като White Noise на Ноа Баумбах и инди-драмата Queen & Slim, но най-много ни впечатли в After Yang на Когонада, където тя играе майка в семейство, осиновило робот-детегледач за дъщеря си. Филмът доказа, че Търнър-Смит може да се впише невероятно в научно-фантастична обстановка заради интересното си присъствие на екрана, която я прави перфектна за Трон, където границата между реално и дигитално е почти несъществуваща.

Макар и интереса ни към този проект да е умерен, имаме надежда, че Tron: Ares може да се окаже интересен. Все пак сме фенове както на оригинала, така и на Трон: Заветът на Джоузеф Козински. Но Йоахим Рьонинг далеч не е интересния режисьорски глас, който бихме искали да видим зад камерата на този интригуващ франчайз. Бихме предпочели Козински да се беше завърнал, правейки продължение на собствения си филм, но във всеки случай е твърде рано да се съди.

Слуховете твърдят, че Disney се стреми към премиерна дата 19 декември, 2025. Ще трябва да почакаме дотогава, за да направим каквато и да била преценка.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. >Откакто X-Мен поредицата, в която той игра Куиксилвър, приключи с Тъмния феникс, единствената значителна роля на Питърс бе в забравимия Monster: The Jeffrey Dahmer Story, където той влезе в кожата на известния сериен убиец.

    Пуснете си American Animals.