Томас Андерсън

Купонът определено свърши, но все пак трябва да измиеш чиниите.” Това споделил Пол Томас Андерсън пред „New York Times”, не по повод снощния новогодишен купон, а описвайки ежедневието си след приключването на „The Master”, който отдавна излезе по кината. Направо не можем да повярваме, че стигнахме и подминахме премиерата, след като буквално години наред писахме новини и се надявахме, че филмът действително ще се получи. Сега остава да го видим и в родната кинопрограма – ние отказваме да го гледаме „по домашному”, докато все още има шанс да го видим на големия екран.

Но както и да е, това е тема на друг разговор, сега сме събрали по повод „Inherent Vice”, още един проект на Андерсън, който следим от години. Уви, на този етап няма кой знае какви нови подробности, но все пак държим да споделим добрата новина, че този път май няма да чакаме пет години за ново заглавие на режисьора, защото той не само официално потвърди, че „Inherent Vice” ще е следващият му проект и вече има „голяма купчина страници” от сценария, но и се надява да започне снимките още тази година.

Последната ни новина, посветена на екранизацията на романа на Томас Пинчън, е от октомври, когато Андерсън все още се бореше със сценария. Сега той допълва, че тази екранизация ще е значително по-вярна на оригинала от „Ще се лее кръв” например (който е вдъхновен от „Петрол” на Ъптон Синклер):

„Това е по-скоро секретарска работа. В надписите трябва да пишат „секретар на автора”… Но е също толкова забавно. И в определен смисъл точно от това имах нужда.”

За съжаление, Андерсън отказва да потвърди дали Пинчън участва в проекта: „Това би било опасно близо до предаване на доверие”. Което звучи сякаш авторът действително е замесен по-директно от очакваното… П. Т. добавя, че има и други извори на вдъхновение, като например ъндърграунд комикса „The Fabulous Furry Freak Brothers” на Гилбърт Шелтън, който излиза за първи път през 1968 (действието на „Inherent Vice” се развива през 1969 и 1970).

С това се изчерпват най-новите детайли около проекта, но можете да разчитате на нас – в момента, в който има каквото и да е развитите, ние ще го отразим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *