Четно казано, бяхме позабравили за подготвяния от Роналд Д. Мур („Battlestar Galactica”) нов фантастичен сериал за телевизионния канал „SyFy” „Helix”. Откакто в края на април видяхме първия тийзър трейлър, не бяхме чували абсолютно нищо за него и покрай разни други и по-очаквани ТВ проекти, той просто изпадна от съзнанието ни.

Сега обаче отново се завръща на „радара ни” с дебютирането на първия истински трейлър, който разкрива какво ще е естеството на „опасността”, с която трябва да се справят американските учени от Центъра за контрол и предотвратяване на заболяванията.

В случай, че не сте запознати, „Helix” ще разказва историята на група учени, които посещават високотехнологичен център за изследвания в Арктика, където трябва да разследват потенциална зараза. Скоро те стават част от безмилостна борба за оцеляване, която заплашва да унищожи цялото човечество.

Да живее „Нещото”! Нямаме нищо против да гледаме сериализирана вариация на класиката на Карпентър, стига да има достатъчно добре направени хорър моменти и ефекти, както и история, която да не е обида за интелекта. Трейлърът оставя едно определено усещане за евтинийка, което обгражда всичко, излязло изпод шапката на „SyFy”, но „Battlestar Galactica” имаше доста сериозни „production values” и имаме надежда, че и тук подходът ще бъде подобен. Ще изчакаме и ще видим.

Като допълнение към трейлъра, вижте и няколко снимки.

Helix” ще дебютира на 10 януари 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *