Анг Ли е поредният режисьор, който обикаля „Cleopatra”

Cleopatra” се очертава като един от най-невъзможните, но едновременно с това издръжливи проекти, за които сме писали. Дали материалът е толкова вълнуващ, дали самата Клеопатра действително заслужава още една (този път високопрофилна, защото не всичките са такива) биография, дали името на Анджелина Жоли е достатъчно, за да поддържа интереса на Холивуд… важното е, че „Cleopatra” сменя режисьори, както самата кралица е сменяла партньори, но не умира. След като Джеймс Камерън, Пол Грийнграс и Дейвид Финчър обмислиха и отказаха идеята, сега е ред на Анг Лий.

Фенове сме на Анг Лий не само защото постоянно пробва нови и нови жанрове, сюжети и похвати, но и защото обикновено му се получава. Понякога крайният резултат е направо изключителен. Така че, независимо, че много искахме да видим филма под режисурата на Камерън, Грийнграс или Финчър, нямаме никакви оплаквания към най-новото развитие. Ако Анг Лий смята, че „Cleopatra” е подходящ за него, кои сме ние да спорим? А той определено проявява интерес, както е споменал пред The Hollywood Reporter:

„Сега ще чета сценария. Струва ми се подходящ след всички видове филми, които съм правил. Какво общо има с който и да е от тях? Всички са абсолютно различни! Точно затова е идеален.”

Засега единственото сигурно име около проекта на „Sony” е продуцентът Скот Рудин. Знаем също така, че ако все пак успее да се измъкне от така наречения „development hell”, филмът ще е екранизация по книгата на Стейси Шиф, „Cleopatra: A Life” и Жоли продължава да таи надежди, че ще изиграе главната роля. Ще видим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. О, Божее…това е старо като света. Правих плакати на Клеопатра с Анджелина Джоли още като начинаещ дизайнер, преди 100 години… 🙂 Дори не знаех, че е все още в „девелъпмънт“… мислех, че идеята отдавна е умряла.

  2. Така е, някои проекти киснат с години. 🙂 Спомням си че „Линкълн“ стоя като проект по-дълго и от този. 🙂