Джеймс Камерън

Още през лятото започнаха да се носят слухове за нов проект със заглавие „Клеопатра” – поредната епична биография на известната египетска кралица, този път под контрола на продуцента Скот Рудин, по книгата на Стейси Шиф, „Cleopatra: A Life”. Тогава не ни се стори особено вълнуваща новина, дори и след като беше обявено, че филмът се подготвя специално за Анджелина Жоли.

Сега проектът изглежда малко по-приятен, защото носителят на „Оскар” Брайън Хелгеланд работи по сценария, а след „Реката на трайните” и „Поверително от Ел Ей”, той определено заслужава малко доверие (но не прекалено много, защото има и безобразно тъпи заглавия в биографията си). Но най-интересното е, че според Deadline от „Sony” искат Джеймс Камерън да режисира 3D епоса. Да, точно така – Джеймс Камерън. На нас лично ни звучи малко съмнително, но Deadline се кълнат, че новината е съвсем сериозна и въпреки че не е 100% сигурно, шансовете определено са големи.

Участието на Анджелина не ни изненадва, напротив – никак не се учудваме, че се интересува от подобна роля, дори и без уверенията, че актрисата просто „няма търпение да започне работа”. Но Джеймс Камерън? Това вече е друга история и въпреки че студиото „разглежда въпроса сериозно” и участието на Камерън е „възможно”, възможно не е вероятно и вероятно не е сигурно.

Засега режисьорът мълчи по въпроса, но най-„възможно” е скоро официално да откаже на „Sony” и да продължи с фантастиките, които ни е обещал. Както самият той подчерта, няма безкрайно много време за размотаване. Но ако случайно реши междувременно да обърне внимание на “Клеопатра”, чудесно, пригледал ни се е качествен исторически епос.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *