Честно казано, покрай „трейлърната истерия”, която се случи този месец – ако не сте сигурни за какво говорим, през изминалите няколко седмици видяхме рекламите на най-големите фантастични и фентъзи филми на следващата година, сред които „Star Trek Into Darkness”, „Oblivion”, „After Earth”, „Man of Steel”, „Pacific Rim”, „Железният човек 3” и „The Lone Ranger” – ние се надявахме, че ще изпадне някое тийзърче и на „Elysium” на Нийл Бломкамп („Сектор 9”), но поне засега (има още малко време до края на месеца) не само не сме видели трейлър, но не сме и чули кога евентуално ще се появи такъв.

За наша радост обаче, не сме съвсем капо що се отнася рекламните материали от „Elysium”, тъй като от Empire предлагат първата официална снимка на Шарлто Копли, който изпълнява ролята на „злодея”. А като имате предвид, че количеството информация за филма и материалите, които сме видели досега – имаме един синопсис и една снимка на Мат Деймън – този кадър на Копли си е истински коледен подарък.

Шарлто Копли като злодея в „Elysium”

That’s one scary looking fellow! Само ако имахме и някакъв контекст, в който да го пъхнем (извън това, че ще е злодей), щеше да е чудно. Но, хей, да не си насилваме късмета. Пък и сигурни сме, че скоро ще разберем подробности.

Като бонус вижте и още една снимка, на която Мат Деймън отново размахва голямото си оръжие, и си припомнете официалния синопсис.

Мат Деймън

През 2159 година има две класи хора: много богатите, които живеят на съвършената космическа станция Elysium, и останалите, които живеят на пренаселената, съсипана Земя. Роудс (Джоди Фостър) представлява безмилостното правителство, готово на всичко, за да приложи анти-имиграционен закон, който да защити луксозния стандарт на гражданите на Elysium. Но хората от Земята няма да спрат да се опитват да проникнат по всякакви начини. Когато късметът му изневерява, Макс (Мат Деймън) се оказва принуден да поеме опасна мисия, която – ако има успех – може не само да спаси живота му, но и да донесе равенство в тези поляризирани светове.

Elysium” е вторият пълнометражен филм на Нийл Бломкамп („Сектор 9”), с участието на Мат Деймън, Джоди Фостър, Шарлто Копли, Уилям Фикнър и Диего Луна.

Премиерата е 1 март 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. За първи път чувам за този филм и съм сериозно обнадежден 🙂 Каста е супер, историята е яка, режисьорът е доказвал класа, така че всичко е чудесно 🙂 А и първи март не е чак толкова далече 🙂
    И други години сме изпадали в еуфория от предстоящите премиери, но за разлика от края на миналата година, когато очаквахме предимно комиксови адаптации за 2012, то през 2013 сякаш ще гледаме предимно фантастика 🙂 Красота 🙂

  2. Аз го чакам от месеци този филм! Трябва само да видя един трейлър, за всеки случай!

  3. Спомням си след Сектор 9 , който е правен за 30 млн ,Нийл Бломкамп каза ,4е цаката е когато с малко пари направиш нещо голямо ,тогава си постигнал нещо . И за тва имам големи о4аквания за филма , той е 4овек който не цели пари и слава ,а да прави шедьоври 🙂

  4. Сектор 9 беше ок, но на сценарно ниво се късаше 12 пъти повече от Прометей. Дано си е взел поука този път.