Почитатели сме на първите три филма от поредицата „Карибски пирати” и с любопитство следим проблемното развитие на „The Lone Ranger”, с който Гор Вербински, Джони Деп и Джери Бруйхаймер ще се пробват да преповторят същия успех, който имаха с пиратските филми.

Първият тийзър трейлър на „The Lone Ranger”, който гледахме в началото на октомври, ни допадна и загатна, че триото може би е на прав път, но тогава умишлено се въздържахме от изграждането на някакво дефинитивно мнение (и очаквания), защото искахме да видим малко повечко кадри и история.

Сега получаваме този шанс с най-новия трейлър на филма, с който „Disney” не остават по-назад от останалите големи студия, които този месец се надцакват с бомбастични реклами на предстоящите си „хитове”.

Изгледахме го няколко пъти и ни се струва, че предният тийзър ни допадна повече. Това, което ни притеснява най-много в този клип, е хуморът. Той е едно от нещата в „Пиратите”, които – въпреки че бяха „over the top” – през по-голямата част от времето работеха доста добре. Тук обаче нещо ни куца. Съгласете се, кон „кацнал” на дърво е прекалено дори и за анимация. Вярно, че става въпрос за „Disney”, но и „Пиратите” е техен, пък там нямаше чак такива изгъзици.

Също така ни се искаше да видим и малко повечко мрачни елементи, за каквито сюжетът (поне на пръв поглед) предполага. Разбира се, има я надеждата, че в самия филм нещата ще са различни, още повече, че този трейлър – при все времетраенето си и това, че разкрива малко от историята на главния герой – носи усещането за типичен тийзър и има още доста неясни неща. Например основната заплаха и злодей, каквито, съдейки по кастинга и по няколко кадъра от трейлъра, определено ще има.

Режисьор на „The Lone Ranger” е Гор Вербински („Предизвестена смърт”, първите три „Карибски пирати”, „Ранго”), а сценарият е дело на Тед Елиът, Тери Росио и Джъстин Хейти. В ролите са Джони Деп, Арми Хамър, Том Уилкинсън, Уилям Фикнър, Бари Пепър, Хелена Бонам Картър и др.

Премиерата е 3 юли 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Подозренията се оказаха правилни!

    Джак Спароу ще участва и в този филм!