Британците се справят добре с романтичните комедии. Тръгнем ли да изреждаме – къде ще му излезе краят, но всеки може да се сети на „прима виста” поне три. „Четири сватби и едно погребение”, „Дневникът на Бриджит Джоунс”, „Наистина любов” (представяме си, че вътре я няма най-досадната песен на всички времена „All I Want for Christmas”), аз добавям от себе си „Рок радио” и – да, те всички са на Working Title Films. В тази група филми се кани да влезе още един – „I Give It A Year” и ето как изглежда той.

http://www.youtube.com/watch?v=SaMQ2sUtxzQ

Нямам нищо против Роуз Бърн (май повече я предпочитам до Брад Пит в „Троя”, но може би защото той беше гол там…) и нямам представа какъв е потенциала на Рейф Спол), обаче не виждам нищичко между тях. Уж героите им били „създадени един за друг”, но всички наоколо са убедени, че двамата едва ли ще добутат до края първата си година „бракуване”…

I Give It A Year” е пълнометражният режисьорски дебют на сценариста на „Борат” Дан Мейзър, но дали е достатъчно да имаш една-пета от Оскарова номинация за скечовете на Саша Барон Коен, за да се справиш с цял собствен филм – ето по този въпрос предстои да се информираме.

Не открих забавни моменти в трейлъра, което си е… тъжен факт. Да се захванеш с режисура не е като да напишеш един сценарий – и хоп, всичко се получава „от воле”, а освен това да си монтираш трейлъра с цитати от медийни оценки е проява на много лош вкус. Няма нужда да казваш на публиката какво да мисли за филма ти – той ще проговори сам, евентуално.

Актьорският екип, който включва още Мини Драйвър, Джейсън Флеминг, Ана Фарис, Саймън Бейкър, Стивън Мърчант, Оливия Колман и Джейн Ашър, си струва да бъде видян в действие – за мен това би била единствената притегателна сила към британската творба, особено след първата ми среща с трейлъра. No hard feelings, обаче прилича на щатска „ром-ком” боза, от негледаемите.

Премиерата на филма във Великобритания е на 8 февруари 2013, за Щатите – още нищо не се знае.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *