Титаник потъва на 3D

От доста време знаехме, че „Титаник” ще се завърне по кината в триизмерен формат, а преди близо година научихме, че това ще стане през април догодина, за да съвпадне събитието със „100 годишнината от отплаването на кораба”.

Сега тази информация бе официално потвърдена от „Paramount”, „Fox” и „Lightstorm Entertainment”, които съобщиха и конкретната дата – 6 април 2012 г.

Както казахме и миналия път, ние сме едни от хората, които харесат „Титаник” и с удоволствие ще го гледаме отново по кината. Още повече страшно много искаме да видим какво е направил гуруто на 3D -то Джеймс Камерън с конвертирането, срещу което толкова много се противи. Сигурни сме, че ако въобще някой е способен да се справи качествено с тази задача, то това е Джеймс Камерън.

Интересно ще бъде да сравним „Титаник” с излизащия два месеца по-рано (през февруари) „Star Wars: Епизод I – Невидима заплаха 3D” и по отношение на качество, и като финансов и културен успех.

Ако сте от хората, които проявяват интерес, предполагаме, че ще се зарадвате да научите, че като никога може да видим филма и у нас, тъй като получихме и официално прессъобщение.

Ето го и него :

На 6 април 2012г., Paramount Pictures, Twentieth Century FOX и Lightstorm Entertainment отново ще отплават с наградения с множество Оскари филм „Титаник”на Джеймс Камерън, този път в 3D формат.

Премиерата на филма ще съвпадне със стогодишнината от отплаването на кораба.

Холивуд, Калифорния (19 май 2011) – Paramount Pictures, Twentieth Century FOX и Lightstorm Entertainment съвместното обявиха, че световната премиера на „Титаник” на режисьора Джеймс Камерън ще бъде на 6 април 2012 г.

Премиерата на филма, с която ще се отбележи стогодишнината от отплаването на Титаник, ще бъде в 3D формат.

„Титаник”, който е написан, режисиран и продуциран от Камерън е вторият най-печеливш филм на всички времена и е едно от само трите заглавия в историята на киното, които са получили рекордните 11 Оскара, включващи награда за „Най-добър режисьор” и „Най-добър филм”. С него бяха лансирани и кариерите на Леонардо Дикаприо и Кейт Уинслет.

Филмът, описан от списание Variety като “грандиозна демонстрация на начина, по който модерните технологии допринасят и обогатяват пресъздаването на драматичния сюжет”, от дълго време е в процес на конвертиране в 3D формат, под зоркото око на Джеймс Камерън и съдружника му в Lightstorm – Джон Ландау.

„Цяло поколение не е имало възможността да гледа „Титаник” на големия екран,” коментира Джеймс Камерън. „С щателното конвертиране в 3D формат, това ще бъде напълно преобразен филм. Емоционалната му сила ще бъде запазена, а с новата внушителна картина, филмът ще бъде епично преживяване както за неговите почитатели, така и за новите зрители”, обобщи Камерън.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Надявам се, че става въпрос за IMAX иначе ще бойкотирам и ще си гледам DVD-то (дотогава сигурно и BluRay ще има) с алтернативният финал!

  2. Ако е на IMAX ще бъде велико, но силно се съмнявам! 🙁

    Иначе, мен алтернативния финал не ме кефи. 🙂

  3. За алтернативният финал си прав, просто обичам да се бъзикам с него, защото който не знае за какво иде реч си мисли, че е нещо за Джак – защото и за мен с Джак свършва филма – останалото е излишно…

  4. Е, защо да е излишно? Все пак това е историята на Роуз, трябва да има нещо след това. Още повече, че е задължително при тази структура на разказа. Ако беше по-друг начин, тогава щях да се съглася. 🙂